Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın diplomasını göremedik, diploma yok ortada!

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın diplomasını göremedik, diploma yok ortada!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk Tv'de önemli açıklamalarda bulundu. Irak'taki referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzaniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam eski tezkereye destek vermiştik.Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir."

"Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzaniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz."

"Hükümetin politikasını kim biliyor? Rakkaya gireceğiz, Münbiç'e gireceğiz dedi ne oldu? Bu iktidarın dış politikası yoktur. Söylemek kolay değil. Türkiye Ortadoğunun şamar oğlanı oldu. Bugün bu tablo yaşanıyorsa sorumlusu hükümettir. CHP olsa Suriye ile Irak ile ilişkilerimiz çok iyiydi."

"Araplar bizim akrabamız. O bölgeyi kan gölüne kim çevirdi? Birilerinin talimatı ile iş yaptılar. Esad ile tatil yapıyorlardı. Vizeler kalkmıştı. O dönemde Güneydoğuya gidince bütün oteller doluydu. Hiçbir sorunumuz yoktu. Türkiyeyi daha demokratik görüyorlardı."

“BUNLARIN DEVLETTEN HABERİ YOK”

"Dengeleri iyi okuyarak politika geliştirmek lazım. Rusya'nın Suriye'deki rolünü bilmeleri gerekirdi. Şimdi yakında Esad'a yalvaracaklar ettik şunu yaptık artık barışalım diyecekler. Sayın Davutoğlu çantaya paraları doldurup Libya'ya gitmişti. Ama petrolü Fransızlar almıştı. Dengeyi okumamak budur. Bunların devletten haberi yok. Böyle bir diplomasi olabilir mi?"

"Üç ayrı terör örgütünü bu milletin başına bela eden bu hükümettir. FETÖ, IŞİD kimin zamanında bu hale geldi. El Nusraya IŞİD'e kim destek verdi? Bunların Gaziantep'te tedavi edildiklerini bilmiyor muyuz? Bütün fatura bu ülkenin omuzlarına yıkıldı."

“AB TÜRKİYE’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR”

“Her gelen yabancı heyete söyledim. AB Türkiyeye çifte standart uyguluyor. Diğer üye ülkelere uyguladığı standartları uygulamıyor, iki yüzlü. Bunu yüzlerine söyledim. Bunlara rağmen çok açık net Davuroğlu ve Yıldırıma çağrı yaptım. Hangi kuralların uygulanması gerekiyorsa gelin uygulayalım. Gel beraber yapalım. Söz veriyorum. AB’de hangi standartlar varsa ülkemize getirelim.”

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ ORADA TUTULMASINDAN RAHATSIZIM”

“Biz iç politikayı dış politika malzemesine dönüştürdük. O ülkeler aleyhine konuşunca prim yapıyor. Beni üzen nokta bu. O ülkelerdeki insanımız üzülüyor. Burada izlenen, orada izlenen politika faturayı oradaki Türklere kesiliyor. Terör örgütleri mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım.

“KİMSE SİZİNLE FOTOĞRAF ÇEKİLMEK İSTEMİYOR”

“Bu ülkenin kurucusu zorunlu olmadıkça savaş cinayettir diyor. Biz neredeyse her söylemimizde savaş ilan ediyoruz. Kimse sizinle fotoğraf vermek istemiyor. Bürokratlar bir araya gelinmesi için uğraşıyor. Kimse yan yana fotoğraf çektirmek istemiyor.”

“BÜTÜN CİHATÇILAR TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE’YE GİTTİLER”

“Amerikanın tavrını doğru bulmuyoruz. Siz terör örgütünü silahlandırırsanız bölgeyi felakete sürüklersiniz. Yıllardır söyleniyor. Hiç düşünmediler mi? Bizi buraya soktular. Çünkü irademiz yoktu. Bütün cihatçılar Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiler. TIR’larla silahları ben mi gönderdim? Geldiğimiz noktada kaybeden biziz. ”

“SİYASETE AHLAKI GETİRECEĞİZ”

“Dört yıl içinde Türkiyenin çözülmeyecek sorunu yok. Irak ile, Suriye ile, ABD ile, Avrupa ile ilişkilerimizi iyileştirebiliriz Her şey şeffaf olacak. Siyasete ahlakı getireceğiz. Kanunu çıkaracağız. ”

“DPT YENİDEN KURULMALI”

“Devlet Planlama Teşkilatının yeniden kurulması lazım. Biz Güney Koreden önce araba üreten ülkeyiz.  Bugün Güney Kore’nin dünaya çapında 2-3 tane markası var. bizim yok.

“CHP İKTİDARINDA BU TABLO 180 DERECE DEĞİŞİR”

4 yııllık bir CHP iktidarında bu tablo 180 derece değişir ve olağanüstü bir sıçrama yaşarız. Çünkü biz devletin nasıl yönetileceğini biliyoruz. Buyrun belediyelerimize bakın. bütün AKP’li belediyelerle bizim belediyeleri kıyaslarım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notuna bakın Türkiye’nin kredi notundan daha iyi. Aydın’a gidin Muğla’ya gidin Tekirdağ’a gidin göreceksiniz bunları.

“KENDİ PARTİNİZE MİLİTAN KAZANDIRMAK İSTİYORSUNUZ”

Koskoca hükümet 15 yıldır bu ülkenin yurt sorununu çözemedi. Ben yurt sorununu 1 yılda çözerim. Vakıflara para aktarıyorsunuz, kendi partinize militan kazandırmak istiyorsunuz.

Fatih Altaylı: FETÖ ile bu kadar anılmanızın sebebi ne?

Tek nedeni var.Biz haksızlıklara karşı duruyoruz bundan rahatsız oluyorlar. Bizim bütün hayatımız FETÖ ile mücadeleyle geçti. Bank Asya’nın önünde geçeni içeri atıyorsunuz, oradan kredi çekip villa alana dokunmuyorsunuz.

"PARASI VARSA DIŞARDA PARASI YOKSA GARİBAN İÇERDE"

Sözcü gazetesinin, Cumhuriyet gazetesinin FETÖ’yle ne ilgisi var. Bu gazetelerin yayın politikası FETÖ karşıtıydı. Damatları FETÖ’cü damatlar dışarda. Parası varsa dışarda parası yoksa gariban içerde.

Enis Berberoğlu’nun FETÖ’cü olma ihtimali var mı sizce? Buna akıl tutulması denir. İntikam almak istiyor çünkü karşı koyan sadece biziz.

Türkye Cumhuriyeti Devleti’nin kozmik odasını bir terör örgütüne teslim eden hükümete vatan haini denir.

“DOKUNULMAZLIKLARA KARŞIYIZ”

“Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak için Meclis çoğunluğu yeterli.” “Kürsü dokunulmazlıkları hariç, tüm dokunulmazlıklara karşıyız.”

Danıştay Başkanı Danıştay’ın başkanı değil ki o siyasi bir partinin Danıştay’daki temsilcisi. Bir hakim önünü iliklemez. Siyasi konuşma yapıyor, hem cübbeyi çıkarmayacaksın hem bizim Adalet Yürüyüşü’ne laf edeceksin.

Hakim kimsenin önünde ayağa kalkmaz. kalkıyorsa ona Hakim denmez. Herkesin haksızlık karşınında başvurduğu kişidir Hakim.”

“ATATÜRK’ÜN İZİNDEN DEĞİL, ÖNÜNDEN KOŞMAMIZ LAZIM”

“Atatürk bu ülkedeki herkesin ortak değeridir. Mesele şudur aslında çocuklarımıza çağdaş bir eğitim verecek miyiz, vermeyecek miyiz. Hedef uygarlıksa Atatürk’ün izinden değil önünden koşmamız lazım.”

“DAHA ERDOĞAN’IN DİPLOMASINI GÖREMEDİK”

“Sayın Erdoğan’ın birikimi nedir, daha diplomasını göremedik. İnsan diplomayı gizler mi? Diploma yok ortada.”

“ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”

"Sayın Erdoğan'ın birikimi nedir? Ben daha 4 yıllık diplomasını görmedim. Diploma yok ortada. Benim diplomamı istiyorsanız hemen göndereyim size."

"Vallahi de billahi de bunlar ülkeyi yönetemiyorlar, vallahi de billahi de çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorlar."

"Türkiye eğitim konusunda sınıfta kalmıştır."

"Bu ülkede eğitimde fırsat eşitliği var mı?"

“2019’DA BU ÜLKEYE HUZURU, BARIŞI VE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ”

“Kuralımız, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmasıdır. Cumhurbaşkanı şu anda 80 milyonu değil, kendi partisini temsil ediyor. Cumhurbaşkanı adayı belirlerken 2. turda herkesin oy vereceği adayı bulmamız lazım. 2019’da bu ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi getireceğiz.”