Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan mesajı

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki ormanlık alanlarda çıkan yangınların meskun bölgelere sıçraması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 74'ü buldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan mesaj yayınladı

Doğu Attika’da tarif edilemeyecek zarar veren orman yangınları binlerce dönümlük ormanlık araziyi, sayısız ev ve arabayı kül etmekle kalmadı, şimdiye kadar en az 74 yaşamını yitirmesine neden oldu.

Ulusal Sağlık İdare Merkezi'nden yapılan açıklamada aralarında 23 çocuğun da bulunduğu en az 187 kişinin yaralandığı bildirildi. Ölü sayısına bölgede yangından kurtulmak için kaçarken bir arazide birbirlerine sarılı halde bulunan 26 kişi daha eklendi.

Şiddetli rüzgar ve kavurucu sıcaklardan dolayı yangın söndürme çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü olayda yüzlerce araç ve bina kullanılamaz hale geldi.

Kurtarma çalışmalarına 9 devriye botu, iki askeri gemi, helikopterler ve özel tekneler de destek verdi. Yangın hala devam ediyor. CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu Yunannistan'da yaşanan bu felaketle ilgili Twitter hesabından bir masaj yayınladı. CHP lideri, "#Yunanistan'da meydana gelen yangın felaketinde hayatını kaybedenler için komşu Yunan halkına başsağlığı diliyorum, yaşadıkları acıyı paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.