Kılıçdaroğlu'nun Doğu ve Güneydoğu'dan sorumlu danışmanına FETÖ soruşturması

Kılıçdaroğlu'nun Doğu ve Güneydoğu'dan sorumlu danışmanına FETÖ soruşturması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Cuma Karavar’a yönelik, FETÖ soruşturması açıldı. Karavar soruşturma sonucunda suçsuz bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden sorumlu genel başkan danışmanı Cuma Karavar’a yönelik, FETÖ soruşturması açıldı. Soruşturmanın, Karavar’ın Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği’nde başkan yardımcılığı yaptığı dönemdeki sözleri nedeniyle açıldığı öğrenildi. Karavar’ın 2014’teki bir konuşmasında dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek “Bu eğitim camiasına yardım etmiyorsak, bari kendilerine engel olmayalım. Ben bir kez daha bu camiaya minnettarım” ifadesini kullandığı iddia edilmişti.

Gazete Habertürk’ten Caner Aktan'a konuşan Karavar, “Konuşmayı ben yapmadım. Çocuklarımı 2007’de FETÖ’nün okullarından aldım” dedi. 

Karavar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendisine açılan bu davadan beraat ettiğini ifade etti.

Beraat kararında, "Her ne kadar sanık Cuma Karavar hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan eylemine uyan TCK 314/2, 220/7 maddeleri gereğince cezalandırılması talebi ile mahkememize kamu davası açılmış ise de, söz konusu basın açıklamasının sanığın yaptığının kesin olarak tespit edilemediği, bu basın açıklamasının sanığın yapmış olduğu kabul edilse bile, örgütün şiddet ve cebir içeren yöntemlerini övücü mahiyette bir beyanının bulunmadığı, sanığın iltisak ve sempati boyutunu aşan eyleminin bulunmadığı, sanığın isnat edilen suçu işlediğine dair savunmasının aksini ispatlayan mahkumiyetine yeterli açık, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığın isnat edilen suçtan CMK'nun 223/2-e maddesi gereğince beraatine" ifadelerine yer verildi.