Kılıçdaroğlu: Şehit ve gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainidir!

Kılıçdaroğlu: Şehit ve gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainidir!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Şehitler hepimizin şehidi, hepimizin onurudur; hepimizin gururu, hepimizin baş tacıdır. Şehit ve gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainidir. Zulümlerden ve mağdurlardan söz edince bize FETÖ’cü diyorlar… Bu OHAL niye devam ediyor, niye? Ben size söyleyeyim, FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkmasın ve bu konuda millet konuşmasın diye OHAL devam ediyor… '' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ''Defalarca söyledim bir daha söylüyorum: Şehit ve gaziler arasında ayrım yapılmaz! Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz! Şehidin sağcısı, solcusu mu olur? Şehidin 15 Temmuz’u, başka Temmuz’u mu olur? Şehitler hepimizin şehidi, hepimizin onurudur; hepimizin gururu, hepimizin baş tacıdır. Şehit ve gaziler arasında ayrım yapanlar vatan hainidir!'' dedi.

Öte yandan FETÖ ve OHAL'in devam etmesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ''Zulümlerden ve mağdurlardan söz edince bize FETÖ’cü diyorlar… Biz, kim olursa olsun herkes için adaletten yanayız. Fikrini benimsemediğimiz insanlar için de adalet istiyoruz. Bakanlar açıklama yaptı: “Askeriyedeki FETÖ’cüleri temizledik.” güzel. “Milli Eğitim’deki FETÖ’cüleri temizledik.” o da güzel. Başbakan, “Yargıdaki bütün FETÖ’cüleri temizledik.” diyor, o da gayet güzel. Peki, o zaman bu OHAL niye devam ediyor, niye? Ben size söyleyeyim, FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkmasın ve bu konuda millet konuşmasın diye OHAL devam ediyor…FETÖ’nün sanayici ayağını çıkardılar, baklavacı ayağını çıkardılar, esnaf ayağını çıkardılar, işçi ayağını çıkardılar, öğretmen ayağını çıkardılar, hâkim ve savcı ayağını çıkardılar ama siyasi ayağı yok…Vali verdin, kaymakam verdin, general verdin, rektör verdin, toprak verdin, üniversite verdin, şimdi diyorsun ki FETÖ’nün siyasi ayağı kim? Siyasi ayağı sensin, sen! FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye ispat edeceğim!'' açıklamalarında bulundu.