Kılıçdaroğlu: Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz!

Kılıçdaroğlu: Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, yeni atanan hâkimlerin ve savcıların salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ı ayakta alkışlarla karşılamasına tepki göstererek, ''Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. İçeriye girerken hâkimler, savcılar ayakta. Hâkimlere söylemek istiyorum, bir partinin genel başkanı içeri girdi diye niye ayağa kalktınız? Her partinin genel başkanı geldiğinde ayağa mı kalkacaksınız

Kemal Kılıçdaroğlu resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, hâkimlerin ve savcıların salona giren, Erdoğan ile Yıldırım’ı ayakta alkışlarla karşılamalarına ilişkin, ''Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. İçeriye girerken hâkimler, savcılar ayakta. Hâkimlere söylemek istiyorum, bir partinin genel başkanı içeri girdi diye niye ayağa kalktınız? Her partinin genel başkanı geldiğinde ayağa mı kalkacaksınız? Zaten adalet diye bir şey kalmadı! Talimatla verilen karar adalet midir? Vicdan sahibi olun, vicdan sahibi! Türkiye’nin tarihine saygı duyun. Sizin ne işiniz var ayakta? Ayağa kalkanlar, cübbenize iki tane delik açın, iki tane de düğme. Düğmelerin üzerinde sarayın kabartması olsun! Önünüze geldiği zaman sadece ayağa kalkmayın, iki düğmeyi de ilikleyin; biri yasama, biri yürütme, onların önünde de ilikleyin. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz'' diyerek tepki gösterdi.  

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, ''AKP Genel Başkanı diyor ki “Şeker fabrikaları zarar ediyor.” Etmiyor Recep Bey, sen zarar ettiriyorsun. Zarar ediyorsa köprüler zarar ediyor, onu neden satmıyorsun? Satamazsın çünkü orada yandaş var. Sarayın 13 günlük parasını versen hiçbir zarar olmaz. Asıl zarar senin sarayın! AB şeker pancarı kotalarını kaldırdı. Çağrı yapıyoruz. Kaldır şeker pancarı kotalarını. Kaldırmıyorlar. Amaç ne? Nişasta bazlı şekeri millete yedirmek. Amaç Cargill’e çalışmak. Bunun mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunu sana zorla kabul ettireceğiz!'' dedi. 

Öte yandan Çiftlik Bank dolayısıyla binlerce kişinin dolandırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Tosunun biri; bakanın, başbakanın, herkesin gözü önünde Çiftlik Bank’ı kuruyor. Sonra, 77 bin 843 kişiyi dolandırıyor. 511 milyon lira tokatlıyor. Hükümet seyrediyor, SPK, BDDK, Ticaret Bakanlığı seyrediyor. Adalet Bakanı “Onu Uruguay'dan isteyeceğiz” diyor. Uruguay'da büyükelçiliğimiz yok, suçluların iadesine yönelik sözleşme de yok. Ben bu bakana ve Recep Bey'e söyleyeyim, Uruguay'dan besmelesiz et, inek, tosun, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim!'' açıklamalarında bulundu.