Kılıçdaroğlu tek tek sıraladı ve sordu...

Kılıçdaroğlu tek tek sıraladı ve sordu...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevaplaması için daha önce de sorduğu soruları tekrarladı. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından sorulara yer verdiği bir video paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Sevgili vatandaşlarım" diye başladığı iki buçuk dakikalık konuşmasında "Borçlarımızın faizini ödemek için borçlanıyoruz " ifadelerini kullandı.

Ekonomik gidişatla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, AKP'nin ekonomi politikalarına sert eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yönelttiği soruları 29 Ağustos tarihinde de gündeme getirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle: 

1- “Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle; samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar tarım ürünlerin ithal et” diyerler dış güçler miydi?

2- “Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar” diyenler dış güçler miydi?

3- Hadi ihaleyil dolarla verdi “Yandaşlarına dolarla gelir garantisini de ver” diyenler dış güçler miydi?

4- Hadi, dolarla yandaşlarına gelir garantisi de verdin, peki “yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borçlarına devleti kefil et” diyenler dış güçler miydi?

5- Döviz geliri olmayan şirketlerin, döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver” diyenler diyenler dış güçler miydi?

6- Geçmişte üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiye’sini “Londra’daki bir avuç tefeciye teslim et” diyenler dış güçler miydi?

7- “Merkez Bankası’na müdahale et, bağımsız kurumların bağımsızlıklarını sonlandır, her şeyi belirle” diyenler dış güçler miydi?

8- Geldiğimiz noktada artık Londra’daki tefeciler, faizzi yetersiz buldukalrı ve sana güvenmedikleri için borç vermiyorlar. Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın, Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?

9- Haklı olarak “Borç alan emir alır” diyordun.. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın?