Kılıçdaroğlu: Üzerinde adalet yazan saraylarda adalet verilmiyor

Kılıçdaroğlu: Üzerinde adalet yazan saraylarda adalet verilmiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevinde tutulan Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti. Çıkışta açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu, "Milletvekilimiz Enis beyi, ziyaret ettim. Morali yerinde. Anılarını yazıyor. Alınan karar çok ağır hukuku ve adaletle bağdaşmayan bir karar. Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır diye bir ifade var. Biz de adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi’ndeki milletvekili Berberoğlu ile 1.5 saat görüştü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nu cezaevinde başsavcı ve cezaevi müdürü karşıladı. Cezaevi yönetiminin misafiri olan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, yönetim odasında misafir edildi. Kılıçdaroğlu ve CHP heyetine çay ve kahve ikram edildi.

Daha sonra ise Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Berberoğlu ile görüşmek için hazırlanan bölüme geçti.

KILIÇDAROĞLU’NA SARILDI

Berberoğlu, odaya girdiğinde ilk olarak Kılıçdaroğlu ile kucaklaştı. CHP’li Berberoğlu, “Sayın genel başkanım hoş geldiniz” dedi. Berberoğlu daha sonra CHP heyetindeki kişilerle kucaklaştı.

Sağlığının ve moralinin iyi olduğunu söyleyen Berberoğlu, adalet yürüyüşünün Türkiye’ye umut verdiğini söyledi.

Berberoğlu, yürüyüş performansından ötürü Kılıçdaroğlu’nu kutladı.

Görüşmeye CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Seyit Torun, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba ve Çetin Osman Budak katıldı.

CEZAEVİ ÇIKIŞI AÇIKLAMA

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Milletvekilimiz Enis beyi, ziyaret ettim. Morali yerinde. Anılarını yazıyor. Şu gerçeği yerinde görmek acı verici. Adalet saraylarda değil aslında. Bugünkü koşullarda üzülerek ifade edeyim üzerinde adalet yazan saraylarda adalet verilmiyor. Hiçbir günahı olmayan insanların haksız yere suçlanan insanların hapse atılması, toplum vicdanında derin yaralar açar. Enis Bey uzun yıllar gazetecilik yaptı.

Bütün gazeteci arkadaşlara selamları var. Morali yerinde. Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içinde tahliye olur. Alınan karar çok ağır hukuku ve adaletle bağdaşmayan bir karar. Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır diye bir ifade var. Biz de adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.