Kılıçdaroğlu: Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur!

Kılıçdaroğlu: Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ataşehir Belediyesi'nde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, ''Bu açıklamayı bir savunma olarak düşünmeyin. Asla bir savunma değildir. Sizi ve kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur'' dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, ''20 Temmuz'dan sonra şimdi de yerel darbe yapmak istiyorlar. Halkın iradesini yok etmek istiyorlar. Biz bunu yedirmeyiz arkadaş, hiç kusura bakma'' açıklamalasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partililer, Ataşehir Belediye binası önünde toplandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ataşehir Belediye binasına geldi.  Belediye binasını bulunduğu Kızıl Begonya Caddesi polis tarafından araç trafiğine kapatıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve CHP flamaları ile belediye binasının önüne gelenler, polis tarafından aranarak içeri alındı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Bu basın toplantısı asla bir savunma değil. Bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır.

Şu anda yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar. Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın istiyorlar. Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacağım. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağım.

Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verselerdi. Bizim belediye başkanları Man adalarında şirket mi kurdu? Bütün banka hesapları, kredi kartları, yaptığı her alış veriş denetlendi. Biz denetlenmekten korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına karşı çıkarız. Buna asla izin vermeyiz." 

Kemal Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi'yle birlikte Ataşehir Belediyesi önünde halkı selamladı. Yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık, ''hak hukuk adalet sloganlarıyla kesildi'' İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bizim mücadelemiz halk mücadelesidir. Bizim mücadelemiz bayrak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hak, hukuk adalet mücadelesidir.

Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz. Barış olmaz. Medya özgürlüğü olmaz. Adaletin olmadığı yerde belediye başkanları özgürce görev yapmaz. Zulüm olur. Biz buna direneceğiz. Çünkü biz Kuvai Milliyeciyiz. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Geldiğimiz nokta yeni bir süreci ortaya koyuyor.

ZALİMİN KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAKSIN

Demokrasi için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz halkın mücadelesidir. Hakkın mücadelesidir. Biz hakkı ve hukuğu sağlayacağız bu ülkede. Buradan 80 milyon vatandaşıma sesleniyorum; Sen sandığa gittin belediye başkanını seçtin. Senin önünde tarihi bir dönem var. Sen seçimle gelen belediye başkanına sahip çıkacaksın. Zulme boyun eğmeyeceksin. Zalimin karşısında sessiz kalmayacaksın.

DAVADAN AKLANAN BAŞKANIMIZI AÇIĞA ALIYORLAR

Az önce içeride meyda mensuplarına başkanımıza yapılan eylemin ne kadar gayri meşru olduğunu söyledim. Davadan aklanan başkanımızı açığa alıyorlar. Onlara sesleniyorum; Biz sizin bildiğiniz bir parti değiliz. Biz masa başında kurulan bir parti değiliz. Biz hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Biz birleştirici bir partiyiz. Doğuyu batıyı kucaklayan bir partiyiz. Kuvayi Milliye ruhunu içinde barındıran bir pariyiz. Bütün gücünüzle gelsenizde üstümüze, bir tırnağımızı bile sökemezsiniz. Sanıyorlar ki bir şeyler yapacağız bunlar geri adım atacak. Bizim belediye başkanlarımız veya akrabalara Man adasında şirket mi kurdu? Seçilen belediye başkanına şunu söyledim. Beldenizdeki her vatandaşa hangi partiden olursa olsun, eşit hizmet götüreceksiniz. Çünkü bizim ruhumuzda genlerimizde ayrılık yoktur. Bütünlük vardır.

Harcadığınız her meblanın hesabını vereceksiniz. Çünkü hesap vermek demek arkanızda kara bir leke bırakmamak demektir. Hesabınızı millete vereceksiniz. İlgezdi'ye de söyledim. Biz gücümüzü saraydan değil halktan alıyoruz.

Savcıları hakimleri harekete geçirip tazminat davası açıyorlar. Sanıyolar ki biz korkacağız, sineceğiz. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

Her mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Bizim mücadelemiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaktır. Man adasında şirket kurup paraları götüreceksin. Ne dersen de Kılıçdaroğlu konuşacak. Bu milletin hakkını hukukunu koruyacak.

PANİĞE KAPILDILAR

Korktular, paniğe kapıldılar. İstediğiniz kadar dava açın. Adalet bu toplumun vicdanıdır. Bu işin sağı solu yoktur. Bu bir hak mücadelesidir. Bu nedenle bütün Atatürkçü, ülkücü, muhafazakar sosyal demokrat kardeşlerime, bütün namuslu kardeşlerime sesleniyorum. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Türkiye mücadelesidir. 

HALKIN İRADESİNİ YOK ETMEK İSTİYORLAR

20 Temmuz'dan sonra şimdi de yerel darbe yapmak istiyorlar. Halkın iradesini yok etmek istiyorlar. Biz bunu yedirmeyiz arkadaş, hiç kusura bakma. Hepiniz demokrasi adına bayrağımız adına, oy verdiğimiz belediye başkanlarına sahip çıkacağız. Hangi parti olursa olsun. Bizim başkanlarımız ağlayarak gitmeyecekler. Çünkü bizim defterimizde namuslu olacaksın. Bizim ahlakımızda böyledir. Biz böyle yetiştik. Yolumuza da böyle devam edeceğiz. Bizim yolumuz doğru yoldur. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek tarihine sahip çıkmak, Reza Zerrab'a değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmak demektir.