Kılıçdaroğlun 10. günde avukatlarla yürüyor

Kılıçdaroğlun 10. günde avukatlarla yürüyor

25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün dokuz günü geride kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 10. gününe başladı. Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nda sağduyu çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşüne İstanbul barosuna kayıtlı avukatlar cübbeleri ile katıldı. Kılıçdaroğlu bugünkü yürüyüşüne Bolu merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki kamp alanından yürüyüşe başladı.

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, dokuzuncu gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. ‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor.  Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün 10. gününe saat 10.00’da Köroğlu Tesisleri’nden başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 10’uncu gününe başlamadan yaptığı açıklamada, “Bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. ‘Adalet Yürüyüşü’ bayrama ayrı bir anlam katacaktır” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 10’uncu gününe, geceyi de geçirdiği Bolu’nun Afşar Köyü’ndeki kamp alanından başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bayram mesajı verdi. ‘Adalet Yürüyüşü’nün, bayrama ayrı bir anlam katacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'GERGİNLİKLER BİTSİN'

“Yürüyüşün 10’uncu günündeyiz. Yürüyüşümüze katılan gruplar, sanatçılar, sporcular, sade vatandaşlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mübarek Ramazan’ın son günü dolayısıyla yarın bayram olacak. Tüm yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların, bizim için şöyle bir özelliği var. Özellikle dini bayramların, dini bayramlarda hep bir araya geliriz. Küskünlükleri sona erdiririz. Kardeşçe bir arada oluruz. Oturur sohbet ederiz. Sabah oturur kucaklaşırız. Dolayısıyla bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerilen, kutuplaşan söylemlerle bir Türkiye’den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o”

'SİYASİ İDAMLARDAN HİÇBİR YARAR GELMEZ'
Mısır’daki idamlara da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mısırlı yöneticilere seslenerek, şunları söyledi: “Bu bayram ve Ramazan süresince beni derinden üzen bir başka olay daha var. Mısır’daki idamlar. Siyasi idamların hiçbir topluma, hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Türkiye bunu yaşadı. Türkiye, bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, kucakladık; meydanlara, barajlara, yollara, okullara isimlerini verdik. Bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için; ama ölen geri dönmüyor. O nedenle Mısır’daki yöneticiler ve kardeş Mısır halkına seslenmek isterim. Yarın bayram ve dolayısıyla idamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp, Türkiye’nin tarihine bakın. Biz, bu bayramların bütün İslam alemi için barış, kardeşlik ve huzur getirmesini isteriz. Bütün İslam dünyasında kan akıyor ve gözyaşı var”
TEM OTOYOLU’NDAN SEVGİ GÖSTERİLERİ

Adalet Yürüyüşü D-100 karayolu üzerinden devam ederken, D-100’ün TEM otoyoluna yaklaştığı noktalarda TEM’deki vatandaşlar, tatil nedeniyle aksayan trafikte Kılıçdaroğlu ve korteje sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından yanındakilerle birlikte Bolu merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki kamp alanından yürüyüşe başladı. D- 100 karayolunda tek şeridi kapatarak yürüyenKılıçdaroğlu’naİstanbul Barosu’ndan gelen avukatlar eşlik etti.Avukatlar, Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüdü.

Tatilciler de yoğun ilgi gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 10. Gününde Bolu merkeze yaklaşırken TEM Otoyolu'ndan bayram tatili için memleketlerine giden vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılaştı.