Futbolcuya tekme atan hakem hakkında karar!

Futbolcuya tekme atan hakem hakkında karar!

Fransa Ligue 1'in 20. haftasında PSG, Nantes'in konuğu oldu. Mücadeleyi PSG 1-0'lık skorla kazandı. Ancak maça damgasını vuran olay 90. dakikada yaşandı. Hakem Chaperon, kendisine çarpan Diego Carlos'a düşerken tekme savurdu. Sonrasında Chaperon ayağa kalkıp Carlos'a ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Fransa Federasyonu Chaperon'in hakemliğini askıya aldı.

Fransa Ligue 1’in 20. haftasında PSG deplasmanda Nantes ile karşılaştı. Mücadelenin tek golü 12. dakikada takımdan ayrılması gündemde olan Angel Di Maria’dan geldi ve mücadele 1-0’lık skorla PSG’nin lehine sona erdi.

FEDERASYON KARARINI AÇIKLADI

Mücadelenin sona ermesinin ardından hakem Chaperon’un hareketi futbol dünyasını sarstı. 90. dakikada hakem Chaperon, kendisine çarpan Diego Carlos’a düşerken tekme savurdu. Sonrasında Chaperon ayağa kalkıp Carlos’a ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi.

Bu olay futbol dünyasında kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Fransa Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili nasıl bir karar vereceği de merak konusu olmuştu ve o karar açıklandı.

Nantes takımı oyuncusu Diego Carlos’un kendini düşürdüğünü sanıp önce tekme atan; ardından da ikinci sarı karttan oyun dışı bırakan hakem Chapron’a ağır bir fatura çıktı. Fransa Futbol Federasyonu, hakkındaki soruşturma tamamlanana kadar Chapron’un hakemliğinin askıya alındığını duyurdu.