Kocaeli Üniversitesi öğrencileri 'bahar şenliği' istiyor

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri 'bahar şenliği' istiyor

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, sosyal medyada başlattıkları kampanya ile bahar şenliği istediklerini dile getirdiler.

Kocaeli Üniversitesinde beş yıldır bahar şenliği düzenlenmiyordu. Her sene öğrenci topluluklarının türlü girişimleri oluyor ancak olumsuz sonuçlanıyordu. 2014 yılında Soma katliamı nedeniyle iptal edilen şenlik, 2015 yılında ise genel seçimler bahane edilerek önce ertelenmiş, sonrasında ise iptal edilmişti.  

 #koüsenlikistiyor hashtagi ile sosyal medyada başlatılan kampanyaya, üniversite rektörü kısa zaman sonra yine Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile cevap verdi. 

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü Twitter üzerinden yaptığı açıklamada;

"Sevgili öğrenciler, geçen hafta Rektör Yardımcılarımız ve genel sekreterlik ve bağlı birimlerle yapılan toplantıda 5 Mayıs- 5 Haziran arasının Ramazan ayı olması, bitiminde bayram ve sınavlar olduğu akabinde yaz tatili olduğu ve en az 2-3 ay öncesi hazırlık yapılması göz önüne alınarak KOÜ'de yapmayı düşündüğümüz şenlikleri Ekim veya Kasım 2019'da yapmayı planlıyoruz. 2020 baharında olması durumu söz konusu olursa sizlerle önceden paylaşacağız. Hepinizi çok seviyor gözlerinizden öpüyorum" dedi.

Öğrenciler ise bahsi geçen tarihi bekleyecekler.