Koray Aydın'ın Akşener'in partisine katılması ne anlama geliyor?

Koray Aydın'ın Akşener'in partisine katılması ne anlama geliyor?

Yurt Gazetesi yazarı Süleyman Kılıç bugünkü köşesinde Akşaner'in yeni partisi ve Koray Aydın'ın partiye katılımını Yurt okurları için değerlendirdi. Kılıç, Koray Aydın'ın MHP içerisindeki en önemli ikinci ismi olduğunun altını çizerek, Koray Aydın'ın yeni partiye katılımının Meral Akşener için büyük bir şans olduğunu belirtti.

İşte Süleyman Kılıç'ın yazısı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan, Rabia işaretinde yana bükülü olan başparmağı serbest bırakmasını istemiştim.

Başparmağın anlamı daha çok demokrasi ve adalet demektir...

Daha çok adalet ve demokrasi, OHAL'siz bir Türkiye demektir. Bağımsız yargı demektir.

Türkiye sorunlarını ancak ve ancak daha çok demokrasi ile çözer. Demokrat Cumhuriyetçi anlayışla çözer.

Erdoğan akıllı adamdır. Bu yanlıştan dönecektir. Metal yorgunluğu sözünü asla rastgele söylemez. AKP'de hayatiyetini sürdürmesini sadece yenileşme fantezisi ile yapmaz. Bence B planı var. O da Fransız Modeli Başkanlık Sistemidir...

Yani partisiz başkan modeli, yeni denense de çok da başarısız bir model değil. Bunun için diyorum ki, B planında AKP'den kurtulmak olabilir.

Sakın bunu da benim siyasi fantezim saymayın. MHP ile bütünlük ilk adımdı. Cephe siyaseti için ilk önemli adımdı.

CHP'nin başını çektiği Cumhuriyetçi Demokrat cepheye karşı yeni bir milliyetçi-muhafazakar cephe.

MHP ve Bahçeli ile can ciğer kuzu sarması olması de AKP'yi kurum olarak zayıflattı. Buradan soruyorum.

Sanıyor musunuz ki Erdoğan kendi etkisini ve AKP'nin etkisini ayrı ayrı ölçtürmüyor. Hem de haftada bir. Hatta günlük.

O zaman, AKP'yi yeniden tanzim edemeyecekse, buna kanaat getirirse Erdoğan için diğer partilerden bir farkı kalmaz.

Hatta bir an önce kurtulmak için çalışır.

Hep söylüyorum. Koray Aydın MHP içindeki en önemli ikinci adam ismidir. Örgütü yani ülkücü tabiriyle teşkilatı çok iyi bilir. Uzun süre bekledi. Kendi değimi ile Devlet Bahçeli yoldan çekilsin diye. Çekilmedi. Ve o da dün Meral Akşener'in yanında yer aldı. Kendi adına doğru bir karar mı bilemem ama Akşener adına tam bir milli piyango. Çok önemli bir isim. Ne Ümit Özdağ'a ne de başkasına benzemez. Berat ettiği Bayındırlık Bakanlığı dönemindeki suçlamaların çoğunu MHP'li yandaşlarını kollamak uğruna sineye çekmişti. Devlet Bahçeli'nin bile yerine göre vefa duyduğu, duymak zorunda kaldığı bir siyasetçi.

Meral Akşener'in deyim yerinde ise etekleri zil çalıyordu. Koray Bey’in iknasında eşi ve ülküdaşı Gönül Hanım ile çocuklarının etkisi de Akşener'in bayan Aydın'ın boynuna hararetle sarılmasından belliydi.

Koray Aydın'ın dün yaptığı birliktelik açıklaması- nın Akşener hareketi açısından iki nazik noktası var bence. Birincisi Koray Bey örgüt işlerini tek başına götürmek ister. Bir nevi eşitler arasında eş başkanlık gibi. Bu da Ümit Özdağ'ın zaman içinde devre dışı bı- rakılması demektir. Halkta var olan Akşener milletvekili değil, o zaman yeni partiye kim TBMM'de başkanlık edecek? Bu konuda Koray Aydın, Ümit Özdağ'ı tercih edecek mi?

Yani şeytanın avukatlığını yapmayayım ama Koray Aydın  için  tamam, bu iş oldu demek için hala erken.

Koray Aydın'ın gelişi ile tepede tam MHP olan Akşener hareketi AKP ve MHP tabanına nasıl hitap edecek. Akşener ve arkadaşları, "ülkücü gömleği çıkardık mı" diyecek. Yoksa gardıroplarında birden fazla gömlek mi bulunduracak?

Ya da Demokrat Parti tabanı, Menderes'in asılmasında rolü olduğuna inandığı MHP piramidine nasıl yaklaşacak? Ülkücülükten vaz geçen bir partiye MHP seçmeni ne kadar itibar edecek? Bence çok zor! Ya AKP tabanı? Her ne kadar en kavgalı oldukları dönemde oğlu Fatih'in düğününde Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'ı aynı masa etrafında şahit olarak oturtarak, bugünkü AKP/MHP ittifakının temellerini atsa da bakalım seçmen çalabilecek mi? Çünkü yanında o zaman kapı gibi sağlam duran  bir Celal (Adan) Abisi vardı. Şimdi yok. Ben cumhurbaşkanı adayıyım  demek için öncelikle elinde en az yüzde onluk bir parti olması gerekmez mi? Seçime girmiş bir parti. 

Bence Meral hanımın hareketi en çok Erdoğan'a yarayabilir. Neden mi? Akşener'in Bahçeli'nin MHP'sini sıkıştırarak, kendisine yönelik pazarlık marjını aşağı çekecek. Ayrıca  Trakya ve Ege'de Meral Akşener bizim mahalleden oy çalacak. Yüzde beş on çaldığında oturup niye anlaşmasın ki?

Malum Erdoğan'ı o tarihte sadece Tansu Çiller değil, İç İşleri Bakanlığı döneminde gerek Mehmet Ağar, gerekse Meral Akşener Mesut Yılmaz'ın hışmından korumadı mı? Kol kanat germedi mi? Bu hukuku AKP kuruculuğu için terk ettiği Afyon toplantısına kadar sürmedi mi?

Bu sebeple diyorum ki, "ne var üç puan bizden gitse" diye gevşemeyin.

Bunlar yani Merkez Sağ bir gecede anlaşır, ruhunuz duymaz.

Bu arada Muharrem İnce, Edremit'te yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve kongreleri ertelemesini istediğini söyleyerek şaşırttı. Bunun bir anlamı var. Olağanüstü Kurultay yap, beni de ikinci adam genel sekreter yap. Bu arada Levent Gök'ün yerine de ortak belirleyeceğimiz bir hukukçu isimi de TBMM Grup Başkanvekili seçmek için uğraşalım. Malum Engin Altay kıdemli TBMM Grup Başkanvekili.  Özgür Özel de grupta çok seviliyor. MYK'da en canlı ve diri  isimler Bülent Tezcan, Erdal Aksünger, Çetin Osman Budak, Yasemin Öney Cankurtaran. Malum Haluk Koç siyasete veda ediyor. Açıklama yaptı. Diğerleri mi? Siz söyleyin. Ben haksızlık etmek istemem. Aklıma gelen ilk isimleri yazdım. Atladığım varsa özür dilerim. Yani CHP olağanüstü kurultay yapabilir. Tabii ki Akşener'in partisinin ilanından sonra!