Köşe yazarı İsmail Türk'e FETÖ'den gözaltı!

Köşe yazarı İsmail Türk'e FETÖ'den gözaltı!

Yeni Çağ Gazetesi eski yazarı İsmail Türk, Esenboğa havaalanında FETÖ soruşturması kapsamında göz altına alındı.

Yeni Çağ Gazetesi eski yazarı İsmail Türk, Esenboğa havaalanında göz altına alındı. Türk'ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Habererk sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk eskiden beri FETÖ'cü olduğunu belirterek; "Ben bir suçluyum. Bu suçluyu topluma kazandırmak lâzım. İnşallah pişmanlığımı duyarlar da bana da havuz medyasında bir yer verirler." dedi.   İtirafnamesinde FETÖ suçlularına da seslenen Türk; "Bu tuttuğunuz yol yol değil. Etrafınız sarıldı. Gelin benim gibi Sabah’ın adaletine teslim olun." çağrısında bulunmuştu.

SONUNDA YAKALANDIM

Yazar İsmail Türk; Kripto paralel olduğunu ve kendisini iyi gizlediğini belirterek; "Ülkücü hareketten cezaevlerinde yatarken bile paraleldim.O zaman paralel yoktu ama ben geleceği görmüştüm yine paraleldim. İnsan kendini bir yere kadar saklayabiliyor. Çekirge gibi bir sıçradım iki sıçradım sonunda yakalandım." dedi. Sabah gazetesi tarafından enselendiğini, FETÖ ile yakın ilişkilerinin ortaya çıkarıldığını jaydeden İsmail Türk; 'Operasyonları bir karargâh görevi gören Rota Haber üzerinden yapıyormuşum. Ayrıcı FETÖ tarafından gerçekleştirilen sipariş anketleri servis ederek algı operasyonu yapıyormuşum. Bitmedi, kurultayın kaçınılmaz olduğunu söylemişim. Sabah gazetesi kendimi o kadar gizlememe rağmen beni yakaladığına göre en iyisi özeleştirimi vereyim de belki iyi hâlden dolayı en az cezayla kurtulurum." demişti.

Ayrıntılar Geliyor...