Kritik görüşme... Almanya Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor

Kritik görüşme... Almanya Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor

ABD Türkiye arasında kriz yaşanırken, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklama geldi. Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 5-6 Eylül’de Türkiye’yi ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 5-6 Eylül’de Türkiye’yi ziyaret edecek. Görüşmelerde, Türkiye-Almanya ikili ilişkileri, Türkiye’nin AB süreci ile güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirildi.
Çalışma ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapılacak görüşmelerin yanısıra konuk Bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmesi öngörülüyor.

Görüşmelerde, Türkiye-Almanya ikili ilişkileri, Türkiye’nin AB süreci ile güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 6 Eylül’de Alman mevkidaşıyla birlikte İstanbuldaki Alman Lisesinin 150. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle 2018/2019 eğitim-öğretim yılı açılışına katılacağı da bildirildi.