Kulis: ‘Abdullah Gül arka plan çalışmalarından vazgeçmedi’

Kulis: ‘Abdullah Gül arka plan çalışmalarından vazgeçmedi’

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ‘Her makama oturdum diyen mütevazı görünümlü Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım'ın tepkisi ve hırsı henüz dinmemiş’ ifadesini kullanırken, Ali Babacan’ın kapalı bir toplantıda, ‘sahadan çekilmeyeceklerini ve faaliyetlerinin de devam edeceğini lisan-ı münasiple anlattığını’ öne sürdü.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, bir süre muhalefetin ortak adayı olarak gündemde kalan ancak daha sonra aday olmayacağını açıklayan Abdullah Gül’ün, arka plan çalışmalarından vazgeçmemiş göründüğünü savunarak, "Her makama oturdum diyen mütevazı görünümlü  Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım'ın tepkisi ve hırsı henüz dinmemiş!” ifadelerini kullandı.

Takan, bugünkü köşe yazısında, bu görüşünü, AKP iktidarının Başbakan yardımcılıkları, Dışişleri Bakanlığı ve ekonomi ağırlıklı bakanlıklarını yapan Ali Babacan’ın faaliyetlerini yakından takibine bağladı.

Babacan’ın önceki akşam İstanbul’da yapılan finans çevreleri ağırlıklı kapalı toplantısına katıldığını belirten Takan, özetle şunları yazdı:

“Orada konuşulanların dışarıda anlatılmaması için söz verilen toplantıda, Ali Babacan yaklaşık 2 saatlik bir konuşma yapar. Abdullah Gül'ün yakın çevresi ile yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenime göre, Ali Babacan hem yaptığı konuşmada hem de ikili sohbetlerde yoğun beklentilerine rağmen Gül'ün aday olamama durumundan dolayı duyulan üzüntüyü de yansıtır. Sahadan çekilmeyeceklerini ve faaliyetlerinin de devam edeceğini lisan-ı münasiple anlatır.”

Takan, Babacan’ın mesajlarından edindiği izlenimleri aktarırken, Abdullah Gül ve Ali Babacan ikilisinin, 24 Haziran seçimlerini nihai seçim olarak görmediklerini, cumhurbaşkanlığı heveslerini gündemden çıkarmayacaklarını öne sürdü.