Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turun favorisi Kesici

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turun favorisi Kesici

Gazeteci Hacır, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP kulislerinde konuşulan isimleri açıklarken, Abdullah Gül ve Yılmaz Büyükerşen isimlerinin gündeme geldiğini, ancak İlhan Kesici’nin öne çıktığını söyledi. Yeniçağ yazarı Ayeri ise “Kesici ikinci turda seçilme şansı olan en önemli isim” ifadesini kullandı.

Gazeteci Yazar Gürkan Hacır, Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında, CHP kulislerinde 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için konuşulan isimleri açıklarken, “Kulislerde artık aday isimleri çok fazla konuşulmaya başlandı. Abdullah Gül, Yılmaz Büyükerşen gibi birçok isim konuşuluyor, fakat İlhan Kesici ismi öne çıkıyor. Örgüt onu iyice benimsemeye başladı" dedi.

Hacır’ın görüşünü köşesinde değerlendiren Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri ise “Aynen katılıyorum. Kesici, ikinci turda seçilme şansı olan en önemli isim” ifadesini kullandı.

'NESİNE SALDIRACAKLAR?'

Ayeri, “İkinci turun favorisi Kesici’ başlığıyla yayımlanan yazısında, İlhan Kesici için “Taş gibi. Dimdik, En önemli artılarından biri de ekonomi bilgisi. Geçmişi tertemiz” diye yazdı. Ayeri, şunları kaydetti:

“Bütün bunlara mütedeyyin ve Atatürkçü'lüğü de ekleyebilirsiniz. Elinde böyle bir değer varken, Kılıçdaroğlu'nun başka isimleri telaffuz etmesini çözemiyorum. Eğer amacı erken açıklama yapmayıp, yıpranmayı önlemekse buna gerek yok. İlhan Kesici'nin nesine saldıracaklar? Yaşına gelince, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun yeni düzenlemesine göre "Henüz askerlik çağında"... “