Kuran kursuna okul müdürü teşviği

Kuran kursuna okul müdürü teşviği

Yaz Kuran kurslarına katılımı artırmak için devreye giren okul müdürleri, velilere gönderdiği yazılarla Kuran kurslarına katılımı artırmaya çalışıyor

BirGün'ün haberine göre; eğitim öğretim yılının sona ermesine kısa süre kala okul müdürleri, velilere yazı göndererek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki ortak protokolle yürütülecek olan yaz Kuran kursları için katılımı artırmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın seminerlerde, “Dini eğitiminde asıl yük sizde” dediği okul müdürlerinin velilere yolladığı yazıda, yaz Kuran kursları için camilerin yetersiz kaldığı belirtilerek devlet okullarının da kullanılacağı duyuruldu.

İLKOKULLARDAN DERSLİK TAKVİYESİ

Velilere gönderilen yazıların yanı sıra okullarda da öğrencilerin ikna edilerek kurslara katılım dilekçelerinin toplandığı öğrenildi. Okul müdürleri tarafından velilere gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Yaz Kur’an Kursları Cami görevlileri tarafından günde üç saat olarak verilecektir. Müracaatların fazla olması durumunda ilkokullardan derslik takviyesi yapılarak cami görevlilerine yardımcı olunacaktır. Bu proje Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokolle yürütülecektir. İstekli velilerimiz namaz vakitlerinde cami görevlilerine kayıt yaptırabilirler.”

REKOR SAYIDA ÖĞRENCİ KATILACAK

Diyanet, bu yıl rekor sayıda öğrencinin yaz Kuran kurslarına katılmasını sağlamaya çalışıyor. Geçen hafta “2017 yılı Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları”nı yayımlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubu Kuran kurslarında eğitim almamış tüm öğrencilerin yaz Kuran kursuna katılımının hedef olarak belirlendiğini duyurdu. Yaz Kuran kursları ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal, 1 Haziran’da başlayan kayıtların bütün camilerde devam ettiğini, kursların 12 Haziran’dan 25 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirterek bu yaz yaklaşık 3 milyon öğrencinin yaz Kuran kurslarına katılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

"GELECEĞİ İNŞA HİZMETİ"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaz Kuran kurslarına verilen önemin gerekçesine yönelik bir açıklama yaptı. “Bu hizmet, geleceği inşa eden bir hizmettir. Milletimizin bu topraklar üzerinde, bu vatan üzerinde sürekliliğini sağlayan, geleceği inşa eden, geleceğin kimliğini tahkim eden bir hizmettir” diyen Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Yaz kurslarımızın en önemli gayelerinden bir tanesinin Cami-Çocuk buluşması olduğunu unutmayalım.”