Kurbağalıdere üzerindeki köprü 99 gün trafiğe kapatılacak

Kurbağalıdere üzerindeki köprü 99 gün trafiğe kapatılacak

İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndan Kurbağalıdere geçişini sağlayan Recep Peker Köprüsü'nün 99 gün süre ile araç ve yaya trafiğine kapatılacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndan Kurbağalıdere geçişini sağlayan Recep Peker Köprüsü'nü, Kurbağalıdere Islah Çalışması Derin Deşarj Yapısı işi kapsamında yeniliyor.

Kadıköy'de Recep Peker Caddesi ile Yoğurtçu Parkı Caddesi'ni birleştiren ve Yoğurtçu Parkı'nın yanından Kurbağalıdere geçişini sağlayan Recep Peker Köprüsü, Kurbağalıdere Islah Çalışması Derin Deşarj Yapısı işi kapsamında yenilenecek. 

Ulusal Kanal'ın haberine göre, ekonomik ömrünü tamamlayan Recep Peker Köprüsü, olası bir afette yıkılma ve olası sel baskınlarında yetersiz kalma riski taşıyor. 

İBB, Kurbağalıdere'nin ıslahı kapsamında yapılacak deniz deşarj yapısı imalatlarına başladı.

Deniz yapısından kaynaklanan dere kesitinin büyütülmesi nedeniyle, risk taşıyan Recep Peker Köprüsü de yenilenecek. Uygulama projeleri tamamlanan köprünün yenileme çalışmaları başladı. 

99 GÜN KAPATILACAK

Bu kapsamda, 25.10.2017 tarih 2017/39-13 sayılı Ulaşım Trafik Komisyonu Kararı gereği Recep Peker Köprüsü 99 gün süre ile araç ve yaya trafiğine kapatılacak. Recep Peker Köprüsünün kapatılmasından dolayı bölgedeki trafik akışı, ıslah çalışmalan kapsamında önceden yapılmış olan Şefikbey Köprüsü ve Taşköprü güzergâhlanna yönlendirilecek.