Kurmaylarından CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na blok liste baskısı

Kurmaylarından CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na blok liste baskısı

CHP’de büyük kurultaya geri sayım sürerken, rakipleri bir bir ortaya çıkan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetim konusuna odaklandığı belirtiliyor. CHP Lideri’nin, 2 yıl önce yapılan kurultayda PM için hazırlanan çarşaf listenin delinmesinden sonra bu kez işi sıkı tutacağı ifade ediliyor. İşte ayrıntılar…

CHP’nin 3-4 Şubat günlerinde ‘Adalet ve Cesaret’ temasıyla yapacağı 36’ncı kurultayına geri sayım sürerken, eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal’ın ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de, genel başkanlık için adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Kurultaya hazırlanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetim konusuna odaklandığı belirtilirken, kurmaylarının blok liste baskısında bulundukları kaydediliyor. Ancak CHP Lideri’nin yöntemi değiştirmeyeceği ifade ediliyor.

CHP kurultayında genel başkan adayı olabilmek için parti tüzüğüne göre, toplam delege sayısının yüzde 10’unun (125 delege) imzasını almak gerekiyor. Ümit Kocasakal adaylığını açıklarken, Muharrem İnce’nin de aday olmaya karar verdiği, 22 Ocak Pazartesi günü basın toplantısıyla bunu açıklayacağı belirtiliyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Ümit Kocasakal’ın aksine Muharrem İnce’nin adaylık için 125 delegenin imzasını toplama konusunda sıkıntısı olmadığı ifade ediliyor. Gazete Habertürk’te yer alan habere göre, yaptığı değerlendirmelerde, 5 Eylül 2014'deki olağanüstü kurultayda 175 imzayla aday olduğunu hatırlatan İnce'nin, "O zaman 175 imzayla aday gösterildim. Salonda 414 oy aldım. Bugün 250-300 imza toplarsak, en az 600-650 oy alırım ve yarışa ortak oluruz" dediği kaydediliyor.

KURMAYLARDAN BLOK LİSTE BASKISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise rakipleri bir bir ortaya çıkarken, yeni yönetim konusuna odaklandığı belirtiliyor.2 yıl önce yapılan kurultayda Parti Meclisi (PM) için hazırladığı çarşaf listesi birçok isimle delinen Kılıçdaroğlu'nun, bu kez aynı durumla karşılaşmamak için işi sıkı tutacağı ifade ediliyor. Blok liste yapması konusunda kurmaylarından yoğun baskı geldiği, ancak CHP liderinin yöntemi değiştirmeyeceği ifade ediliyor.

Ana Muhalefet Partisi CHP kanadında iki gün içinde “iki yeni genel başkan adayı” açıklandı. İstanbul Barosu’nun iki dönem başkanlığını yapmış olan Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Çarşamba günü CHP’ye genel başkan adayı olduğunu açıklarken, “Kurtuluş kuruluştadır” sloganını kullandı. Kocasakal’dan bir gün sonra da CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Şubat’ta yapılacak kurultayda genel başkan adayı olduğunu” açıkladı.