'Kutsal' geceden Muharrem İnce'ye destek çıktı

'Kutsal' geceden Muharrem İnce'ye destek çıktı

Türk Halk Müziği sanatçıları Hüseyin Turan ile Kutsal Evcimen, ülkeyi sanatın kurtaracağını belirtirken, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye desteklerini açıkladılar. Sanatçılar, ‘akort bozuldu, İnce ayar yapmak lazım” dediler.

Cihan GÜNER / YURT

Türk Halk Müziği Sanatçısı Kutsal Evcimen’in yeni albümü ‘Civan’ın tanıtım konserinde, sanatçılardan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye destek çağrısı yapıldı. 

Kutsal Evcimen, Cemal Süreyya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım konseriyle ilgili YURT’a yaptığı açıklamada, dostlara seslendiklerini, türkülerini okuduklarını belirterek, “Ülkemizde sanatın alanı daralıyor, hele muhalifseniz, ürünlerinizi tanıtmakta zorlanıyorsunuz” dedi. 

‘KÜLTÜR SEVİYESİ YÜKSEK İNSANLAR YÖNETMELİ’

Evcimen, ülkenin kültür ve eğitim seviyesi yüksek, herkesi birleştirecek özellikleri olan, saygılı insanlar tarafından yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Herkes kol kola olabilirse birbirini sevip anlayabilirse ülke refaha kavuşur. Her yerde huzursuzluk var” diye konuştu.

Muharrem İnce’nin adaylığının, beklentileri bu şekilde olan insanlarda bir rahatlık yarattığını bildiren Evcimen, “Sanki her kesimden insan birbirine yakınlaştı. Ülkemizin istediği kardeşlik, barış özlemi tekrar gelecek gibi oldu. İnce’yi destekliyor, herkesin sandığa gidip oy kullanmasını istiyoruz. Düşünce suçu nedeniyle içeride olan sanatçıların özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Herkesin ifade özgürlüğü olsun istiyoruz. Vatandaşların kendi türkülerini her yerde özgürce söylemesini istiyoruz” dedi.

AKORT BOZULDUYSA…

Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan ise “Öyle bir dönemdeyiz ki, her şeye mecazen anlam yüklemek istiyoruz. Bu memleketin akordu çok bozuldu. Aslında bu toplumun çoğunluğu akordu iyi insanlar. İnce ayar yapmak lazım” diyerek, Muharrem İnce’ye göndermede bulundu.
Turan, duygu insanları olduklarını belirterek, “Her zaman en öndeyiz. Bu ülkeyi sanat kurtaracak. Sözün özü, duygularınızı da çaldırmayın“ dedi.