Levent Gültekin'den bomba Atatürk itirafı

Levent Gültekin'den bomba Atatürk itirafı

Levent Gültekin: AKP yenildi, bu yenilgiyi kendi yenilgim olarak görüyorum çünkü İslamcı gelenekten gelen biriyim'' dedi

Güne Bakış'a konuşan Levent Gültekin müftülük nikahı, AKP ve medeni kanun hakkında açıklamalarda bulundu. ''Geçmişte AKP'nin savunduğu değerlerin hepsini savundum ve yenildim'' diyen Gültekin, '' dinle Müslümanlıkla Türkiye'nin barış içersinde yaşayacağını Atatürk'ün yapıp ettiklerinin tamamının aslında din düşmanlığından kaynaklandığını zannediyordum. Ancak farkettim ki Medeni Kanun bir ihtiyaçmış. Ben zannediyordum ki imam nikahı kıydığımızda karşımızda Allah'tan korkan bir müslüman var. İmam nikahına bağlı kalır. Şunu gördüm Allah'tan en az korkanlar dindarlarmış. Onları yalnızca medeni kanunla kontrol edebilirmişiz. İmam nikahı onları kontrol etmez kadınların hayatını cehenneme çevirirmiş' dedi.

Konuşmasına devam eden Gültekin, '' Medeni Kanun  hem islamın ihtiyacını karşılıyor hem de bir kadının çocuğun hukukunu koruyor. Siz bundan niye rahatsızsınız? Niye müftüye dönüyorsun. Çık izah et. Nikahın müslümanlığa uygun olmasının tek şartı var o da duyurulması. Zaten resmi nikahın işi o. Düğün yapıyorsun, memuru çağırıyorsun şahitler huzurunda kayıt altına alınıyor bütün bunlar. Eğitimde mesela sen sarayda oturuyorsun, 5 milyonluk makam aracına biniyorsun fakat cihat dersi koyuyorsun. Niye koyuyorsun cihat dersini? Nefis terbiyesi için. Cihat insanların nefislerini terbiye ediyorsa seninkini niye etmedi? Sen 40 yıl boyunca cihat okudun ben biliyorum '' açıklamarında bulundu.