Linç edilerek öldürülen adam: Çocuğu parka götürüp biraz eğlenecektik!

Linç edilerek öldürülen adam: Çocuğu parka götürüp biraz eğlenecektik!

Maltepe’de dün akşam çocuk kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edilen ve ardından linç edilen G.B.’nin hastanede ölmesinin ardından, kaçırılmaya çalışılan 6,5 yaşındaki engelli E.B.’nin babası konuştu. Baba Kenan Bozkurt, “Bana çocuğu parka götürüp biraz eğlenecektik dedi. Vatandaşların linç girişimine rağmen engellemeye çalıştım ve polise teslim ettik” şeklinde konuştu. Gasp ve oto hırsızlığı suçlarından kaydının olduğu da tespit edilen şahsın ölümüne ilişkin savcılık soruşturma başlattı.

Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde dün akşam G.B. isimli bir şahıs, engelli 6,5 yaşındaki E.B. ve 2 yaşındaki kardeşini kaçırmaya çalışmış ve vatandaşların fark etmesi üzerine linç girişimine uğramıştı. G.B. uzun süre dövüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri şüpheliyi, öfkeli kalabalığın elinden aldı. Yaralı G.B. hastaneye götürüldü.

TEDAVİYİ REDDETİ KARAKOLDA RAHATSIZLANDI AMBULANSTA ÖLDÜ!

Ancak tedaviyi reddettiği öne sürülen G.B. götürüldüğü Cumhuriyet Polis Merkezi'nde rahatsızlandı. G.B. için polis merkezine ambulans çağrıldı. Ancak G.B. hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Savcılık olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan incelemede G.B.'nin gasp ve oto hırsızlığı suçlarından kaydının olduğu da tespit edildi. Polisin vatandaşlar tarafından cep telefonları ile çekilen görüntülerin yanı sıra
bölgedeki güvenlik kameralarını da inceleme aldığı öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde çocuk kaçırmaya teşebbüs eden bir kişinin vatandaşlar tarafından darbedildiği bilgisi üzerine Maltepe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin söz konusu adrese gittiği anlatıldı.

Olay yerinde bu kişinin kalabalık bir grup tarafından darbedildiğinin görülmesi üzerine duruma müdahale ederek bu şahsın kontrollü bir şekilde bölgeden çıkartıldığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Mağdure E.B'nin anne ve babasının şikayetçi olması üzerine şüpheli G.B, öncelikle tedavisinin yapılabilmesi için hastaneye götürülmüş, şahıs tedaviyi reddetmiş, bunun üzerine gerekli adli işlemlerin yapılabilmesi için alınan adli raporundan sonra şüpheli şahısın Cumhuriyet Polis Merkezine intikali sağlanmıştır. Polis merkezinde işlemlerinin yapıldığı esnada şahsın rahatsızlanması üzerine 112 talep edilmiş, ambulansla hastaneye intikali sırasında hayatını kaybetmiştir. Yapılan incelemede G.B (38) isimli şahısın gasp ve oto hırsızlığı suçlarından kaydının olduğu tespit edilmiştir.”

 BABA: BELKİ ÇOCUĞUM HAYATTA OLMAYACAKTI

Kaçırılmaya çalışılan 6 yaşındaki kızın babası Kenan B. ise yaşadıklarını anlattı. “Belki çocuğumu kaçırmış olsaydı şimdi hayatta olmayacaktı” diyen baba Kenan B., “İş yerimde çalışırken dışarıda bir bağırışma duydum. Bir adam çocuğumun elinden tutmuş, ‘Çabuk anahtarı getir' diye bağırıyordu. Çocuklara bakmak için dışarı çıkan eşim de ‘Ne yapıyorsun çocuğa' deyip o tarafa yönelince ben de gittim. Çocuğu kaçırdığı nereden aklıma gelebilirdi. O sırada eşim, ‘Kenan çabuk çocuğu kaçırıyorlar' diye bağırdı. Adamın elinden kurtulan kızım annesine doğru koştu” dedi

Çocuğunu kaçırmaya çalışan G.B.'nin eşinin üzerine de yürüdüğünü söyleyen Kenan B., Eşime ‘sus sesini yükseltme' diye bağırınca durumun vahim olduğunu anladım. Koşarak yanına gittim. ‘Ne yapıyorsun sen beyefendi, benim çocuğumu nereye götürüyorsun' diye sordum ‘Bu çocuk benim çocuğum' deye yanıt verdi. Tartışma sürerken bütün esnaf adamın üstüne bir anda çullandı” diye konuştu.

KALABALIK ADAMI LİNÇ ETMEYE BAŞLADI

Kenan B. olayın sonrasını şu sözlerle anlattı: “Bana fırsat kalmadan adamı araya aldılar, linç etmeye başladılar. Çok ağır darbeler almaya başladı. Belki çocuğumu kaçırmış olsaydı çocuğum şimdi hayatta olmayacaktı. Ona rağmen adamın  aciz durumuna, dayak yiyişine yüreğim el vermedi. Adamın üzerine atladım. ‘Vurmayın polis geliyor, polise teslim edelim' dedim. Sonra adama ‘Sen benim çocuğumu nereye götürüyordun doğruyu söyle' dedim. O da ‘Ağabey, ben çocuğu parka götürüp biraz eğlenecektim'  diye yanıt verdi. Ben de, ‘Çocuğumla nasıl eğleniyorsun? Ne yapacaktın' diye sordum. Sözlerimin ardından toplanan kalabalık adamı darp etmeye devam etti.”