Liseliler ‘Muharrem Öğretmen’e bağış için kuyruk oldu

Liseliler ‘Muharrem Öğretmen’e bağış için kuyruk oldu

Beylikdüzü’nden Halkçı Liseliler, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye bayram harçlıklarının bir kısmını bağışladılar.

Dilan ERDEMİR / YURT

Öğrenciler, yaşanan olumsuz şartlara karşın halkın içinden bir lider yükseldiğini, bu liderin hem de bir öğretmen olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce'nin samimiyetine, dürüstlüğüne güveniyoruz. Kendisine inanıyoruz!” açıklaması yaptılar.

Halk-Lis Beylikdüzü İlçe Örgütü’nden gençler, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bağış hesabına, bayram harçlıklarının bir kısmını destek için yatırdı.

Gençler, yaptıkları açıklamada, “Bizler, doğduğumuz günden itibaren mevcut iktidarın Türkiye'yi karanlığa sürüklemek için, sorgulamayan, onların söylediklerini evrensel doğru kabul eden, eleştirmeyen toplum yaratma amacı içerisinde olduğunun bilincindeyiz. Eğitimi önemsemeyen, çağın gerisinde kalmayı kendilerine ilke edinmiş yöneticilerin bu ülkeyi yönettiklerinin bilincindeyiz” açıklaması yaptı.

Bu zihniyet yüzünden onlarca kez sınav ve eğitim sisteminin değiştirildiği, 24 Haziran'da gerçekleşmesi takvimle aylar öncesinde kesinleştirilmiş Yüksekögretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) "baskın seçim" yüzünden ertelendiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

‘HEM DE BİR ÖĞRETMEN…’

“Burada sayamayacağımız kadar çok problem eğitim hayatımızı olumsuz etkilemektedir. Bizleri Atatürk'ün yolundan uzaklaştırmaya yeminli gibi davranan idareciler ile karşı karşıyayız.

Bunca olumsuzluğa karşın halkın içinden bir lider yükseliyor. Hem de bir öğretmen...
Parasız, nitelikli, tam gün eğitim vaat ediyor bizlere. Birleştirilmiş sınıf uygulamasını kaldıracağını vaat ediyor. Çağdaş, demokratik, laik, bilimsel eğitim vaat ediyor. 
Bizler, bunca manipülasyon ve kirli siyasetin içerisinde sadece icraat vaat eden, bilim diyen, ilim diyen, tarım, sanayi,  biyoteknoloji, kod yazma, mekatronik diyen, halkı kapsayıcı ve kucaklayıcı konuşarak gergin siyasi ortamı yumuşatan bir lidere çok daha sıcak bakıyoruz. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce'nin samimiyetine, dürüstlüğüne güveniyoruz. Kendisine inanıyoruz!

‘ÖĞRETMENİMİZE BAĞIŞ’

Bizler, siyasetin kolay bir iş olmadığını, hele ki medya tarafsız ve özgür olmadığında çok daha zor olduğunu biliyoruz. Bu şartlarda Sayın Muharrem İnce'ye, Muharrem öğretmenimize nasıl destek veririz diye düşündük ve Cumhurbaşkanlığını Adaylığı için açılmış bağış hesabına bayram harçlıklarımızın bir kısmını yatırmaya karar verdik.
Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce'nin karanlık ufukları bir güneş gibi aydınlatacağına inancımız tam!”