Şair Ahmet Telli Buca’dan seslendi

Şair Ahmet Telli Buca’dan seslendi

Buca yılın son günlerinde birbirinden değerli sanatçıları ağırlayarak Bucalı sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

1960 sonrası toplumcu gerçekçi şiirin ikinci kuşağında yer alan özgün şairlerden Ahmet Telli, “Buca’nın şair konukları, emek edebiyat buluşması” adlı söyleşide şiir sever Bucalılarla bir araya geldi.

Ünlü şair ve yazar Ahmet Telli, Bucalılara unutulmaz bir gece yaşattı. “Buca’nın şair konukları, emek edebiyat buluşması” başlıklı söyleşi kapsamında Buca’ya gelen Ahmet Telli romantik ve başkaldırıcı şiirleri ve keyifli sohbetiyle Bucalılara seslendi. Buca Belediyesi, Buca kent Konseyi ve Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliği ile Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen söyleşide aşk, özlem, yalnızlık ve sevgi adına söylenmesi gerekenleri en iyi anlatan şair olarak tanımlanan Ahmet Telli’nin şiirleri büyülü bir hava oluşturdu. Söyleşiye katılan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Belediyesi olarak sanata ve kültüre katkı koyan, bu ülkenin özgürleşmesi adına mücadele eden ve çok ciddi emekler veren şair ve yazarları vatandaşlarla bir araya getirerek yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Hüseyin Ferhad, Mahzun Doğan, Prof. Dr. Yusuf Alper ve Tuğrul Keskin’in konuşmacı olarak katılarak Ahmet Telli’nin şiirleriyle etkilenen yaşamlarını anlattığı söyleşide, Ferhat İşlek ve Ruşen Yazıcı’nın hazırladığı öykü videonun gösteriminin ardından mask sanatçısı Eylem Sürer, şair Ahmet Telli’nin yüz maskını alarak geceye renk kattı.