Macron geri adım attı

Macron geri adım attı

Türkiye'ye yönelik anlamsız çıkışlarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, gelen tepkilerden sonra bugün hatasının farkına vardı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin terör örgütü YPG/PYD'ye karşı düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak "işgale dönmesin" ifadelerini kullanmasının ardından bugün, "Türkiye'nin tepkisinin sınırını korumak için olduğunu anladım" dedi.

Yıllarca birçok ülkeyi sömüren Fransa’nın Cumhurbaşkanı Macron önceki gün Türkiye’ye akıl almaz eleştirilerde bulunmuştu. Öyle ki TSK’nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD ve IŞİD’e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu hakkında açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün yeni bir açıklama yaptı.

Hem Türkiye’den hem de bölgeden gelen tepkilere yanıtsız kalamayan Macron bugün Tunus’ta basının karşısına çıktı. Macron’un açıklamalarında, önceki gibi sert bir açıklama yapmaması ve geri adım atması dikkat çekti. Öyle ki haber ajansı Reuters bile, “Türkiye’nin öfkesinden sonra Macron Suriye konusunda tonunu yumuşattı” şeklinde haberi paylaştı

Katıldığı basın toplantısında Macron, “Ben Türkiye Dışişleri Bakanı’nın tepkisinin operasyonun sınır güvenliğini korumaktan fazlası olmadığı için böyle olduğunu ve Türkiye’nin uzun vadede bölgede kalmak ya da bulunduğu bölgenin daha derinlerine gitmek gibi bir amacının olmadığını anladım” dedi.