Maden ocağında göçük! Toprak altında kalan işçilerin kimlikleri belirlendi

Maden ocağında göçük! Toprak altında kalan işçilerin kimlikleri belirlendi

Muğla'nın Milas ilçesinde, feldspat madeni çıkartılan maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden 1' i ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Göçük altındaki 3 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muğla'nınMilas ilçesi Sarıkaya Mahalesi ile Labranda Antik Kenti arasında yer alan bölgedeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden 1' i ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Göçük altındaki 3 işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, 112 Acil yardım ambulansı, jandarma ekipleri sevk edildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonrası olay yerine giderek çalışmaları yerinde izlemeye başladı. Civelek, yaptığı açıklamada, "İhbar gelir gelmez tüm arama kurtarma ve sağlık ekiplerini bölgeye sevk ettik. Ben de bölgeye geçiyorum." dedi.

VALİ CİVELEK: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Civelek yaşananlarla ilgili "Feldspat madeni sahasında bir kaya, iş makineleri çalışırken düşmüş. İş makineleri ve sürücüleri, kayanın altında kalmış. 1 kişi yaralı hastaneye sevk edildi. Ama 500- 600 ton ağırlığında olduğu belirtilen kayanın altındaki diğer 3 işçinin sağlık durumuyla ilgili bir bilgi veremiyoruz. Kayayı kaldırma, kayayı kırma çalışmaları sürüyor" dedi.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Muğla'nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Karpuzlu ilçesi sınırında yer alan ve merkeze oldukça uzak ve ulaşımın güç olduğu bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri ulaştı. Göçük altında Servet Çapacıoğlu, Şükrü Otlak ve soyismi henüz tespit edilemeyen Engin isimli işçilerin olduğu belirtildi. 

Saat 10.45 sıralarında Milas Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş mevkiinde bulunan maden ocağında meydana gelen göçüğün altında kalan işçilere ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.