Maganda kurbanı gencin son sözü: Ben ölemem, kızım daha çok küçük!

Maganda kurbanı gencin son sözü: Ben ölemem, kızım daha çok küçük!

Yaklaşık 20 gün önce İstanbul Esenyurt'ta maganda kurşunu ile yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 31 yaşındaki Oğuz Kıllı’nın annesi, katilin bir an önce bulunmasını istediğini "Benim oğlum son olsun. Katili bulunsun yavrumun. Başka çocuklar babasız kalmasın" diyerek belirtti.

İstanbul’da maganda kurşunu bir can daha aldı.

Esenyurt ilçesine bağlı Haramidere’de 14 Mayıs gecesi 31 yaşındaki Oğuz Kıllı, şoför değişikliği yapmak için otomobilini yol kenarında durdurdu. Bu sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşun, aracın kapısından girerek Kıllı’nın karın boşluğuna saplandı. Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kıllı, burada yapılan ilk tedavisinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Oğuz Kıllı, yaklaşık 20 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Evli ve bir çocuk babası Oğuz Kıllı’nın yaşamını yitirmesinin ardından yakınları, Adli Tıp Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Olayın aydınlatılmasını isteyen ailesi, saldırganın bir an önce bulunarak cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri: Ben ölemem, kızım daha çok küçük

Açıklama yapan Oğuz Kıllı’nın ablası Nesrin Kıllı, kardeşinin yaralandığı anda “Ben ölemem, kızım daha çok küçük” dediğini aktardı.

Ablası: Başkalarına ateş ederken Oğuz'u vurmuşlar

Olayın olduğu anda yol kenarında bekleyen iki kişinin daha vurulduğunu belirten Kıllı, “Öğrendiğimize göre, saldırgan onlara ateş ederken kardeşimi vurmuş. Kardeşim iki grup arasında kalmış. Ateş açılan araçta üç kişi varmış, daha sonra da otomobille bölgeden kaçmışlar” diye konuştu.

Eşinin feryadı: Adalet istiyorum

Oğuz Kıllı’nın eşi Esra Kıllı da, gözyaşları içinde “Çocuğum babasız kaldı. Tüm sevenleri için adaleti olmayan bu dünyadan adalet bekliyorum” dedi.

“Katili bulunsun yavrumun”

Oğlu için adalet istediğini dile getiren anne Mahiye Kıllı da "Benim oğlum son olsun. Katili bulunsun yavrumun. Başka çocuklar babasız kalmasın" diye konuştu.


CHP’li Şeker: Ağır cezaları verilmeli

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise yaptığı konuşmada, bireysel silahsızlanmanın önemine vurgu yaptı. Cezaların caydırıcı olması gerektiğini ifade eden Şeker, "Bu silahları pervasızca kullananların bunların birer oyuncak olmadığını bilmesi lazım. Çocuklarımızı hayattan çekip alıyorlar. Çok ağır cezalar verilerek bunun mutlaka son bulacağına inanıyoruz. Katilin bir an önce bulunabilmesi için olayın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. Adli Tıp Kurumu önünde “Oğuz’un katili bulunsun, hesap sorulsun” şeklinde slogan atan grup, Kıllı ve kızının fotoğrafının bulunduğu bir pankart da açtı.

Anne ve baba perişan

Bu arada, açıklama sırasında anne Mahiye Kıllı ve baba Ahmet Kıllı’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Kıllı’nın cenazesi daha sonra ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Esenyurt Erenler Cemevi’ne gönderildi. Cemeviden düzenlenen törende Oğuz Kıllı’nın yakınları gözyaşı döktü.

Bu sırada Ezgi Kıllı'nın, eşinin tabutunun arkasından ağlayarak söylediği "Oğuz gitme, ne olur gitme" sözleri ile acılı anne Mahiye Kıllı'nın oğlunun tabutuna sarılarak yaktığı ağıt yürekleri dağladı.

“Babamı bir maganda vurdu”

Buradaki törende Kıllı'nın kızı Ezgi ile çekilmiş fotoğrafının olduğu ve üzerinde "Babamı bir maganda vurdu. Babamın katilini istiyorum" pankartı asıldı. Törenin ardından Kıllı’nın naaşı, Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.