Mahçupyan'dan AKP'ye sert 'Gül' tepkisi; ‘Bu noktadan sonra kazansanız ne olacak?

Mahçupyan'dan AKP'ye sert 'Gül' tepkisi; ‘Bu noktadan sonra kazansanız ne olacak?

Bir dönem eski Başbakan Davutoğlu'nun danışmanlığını üstlenen Karar yazarı Etyen Mahçupyan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik AKP kanadından gelen tepkileri eleştirdi. Mahçupyan, “Gül aday olmasın diye defalarca heyet gönderen iktidar sahiplerinin tehditleri, halk vicdanında yer edecek” dedi.

Bir dönem eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığı görevini üstlenen Karar yazarı Etyen Mahçupyan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefetin "ortak adayı" olacağı iddiası sonrası AKP kanadından gösterilen tepkileri eleştirdi. Mahçupyan, “Bu noktadan sonra kazansanız ne olacak?” diye yazdı.

Mahçupyan, ‘Ayıp ve Ötesi’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “Gül aday olmasın diye defalarca heyet gönderen iktidar sahiplerinin, kamuoyu önünde FETÖ/PKK çeşitlemeleri eşliğinde tavsiye kılığında tehditler savurması, izana ve saygıya sığmayan bel altı hamleleri yapması halk vicdanında kaçınılmaz olarak yer edecek. Bu noktadan sonra kazansanız ne olacak? İktidarı can simidi olarak gören bir bağımlılık düşkünlüğünden bu ülkeye ne hayır gelebilir?” dedi. Mahçupyan, şunları kaydetti:

“Bütün bu siyasetçiler ileride halkın önüne çıkmaya, yüzüne bakmaya devam edecek. İnsanlar da onların gözüne, içlerini okuyarak bakacaklar… Maalesef bazı yaptıklarınız siz ne denli çabalasanız, üretilmiş gündemlerle gizleseniz ve gücünüz sayesinde konuşulmaz kılsanız da, ömür boyu alınlarda kazılı kalır.”