Mahir Mete Kul'un annesi YURT'a konuştu: Benim oğlum kaybolan son insan olsun

Mahir Mete Kul'un annesi YURT'a konuştu: Benim oğlum kaybolan son insan olsun

Meriç Nehri üzerindeki botun alabora olması sonucu kaybolan Mahir Mete Kul'un annesi Ünzüle Araz, YURT'a konuştu. Araz, "Ben sadece oğlum için değil nehrin dibinde cansız yatan binlerce mültecinin de hakkının savunulmasını istiyorum. Benim oğlum kaybolan son insan olsun" dedi.

Uğur Can Biçer

Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a botla geçmeye çalışırken botun alabolara olması sonucunda kayboldu. 

Kul'dan 24 Mart’tan bu yana haber alınamazken Anne Ünzüle Araz, oğlunun bulunması için bir video çağrısı yaptı.  

Türkiye’de katıldığı demokratik eylemler ve gizli tanık ifadelerinden dolayı 2017'de tutuklanarak 10 ay hapis yatan Mahir Mete Kul, 5 ay önce serbest bırakılarak hakkında yurtdışı yasağı kondu. Politik nedenlerden ötürü Yunanistan'da bulunan annesi Ünzüle Araz'ın yanına gitmek isteyen Mete Kul, Meriç Nehri üzerinde botun alabora olması sonucu kayboldu. 

Kul'u arama çalışmaları kapsamında Türkiye ve Yunanistan yetkililerin çalışmaları hala sonuç vermiş değil. 

Anne Ünzüle Araz olaya ilişkin bir video yayınlayarak, "Yunan ve Türkiye kamuoyuna sesleniyorum. Demokratik kitle örgütlerine sesleniyorum. Benim çocuğum 22 yaşında. Türkiye'de liseli gençliğin devrimci, demokratik faaliyetlerine katıldı ve bunların hepsi yasaldı. Bir itirafçı yüzünden tutuklandı ve 10 ay hapis cezası yattı. Okulundan oldu, bilgisayar mühendisliği okuyordu. 24.3.2019 tarihinde karşıya geçmek isterken botu alabora oldu. Yanında bir kaçakçı bir de arkadaşı vardı. Bot alabora olunca arkadaşı kendisini yüzerek kurtardı. Bu saatten sonra ben çocuğumu aramaya başladım. Karakollara başvurdum. Benim talebim çocuğumun ölü ya da diri bulunması. Bugün ayın 26'sı yeni bir bilgi aldık. Çocuğumun arandığı söyleniyor ama emin değilim. Ben arama çalışmalarına katılmak istiyorum. Annelere, babalara sesleniyorum. Duyarlı herkese seleniyorum. Bu sorun yalnızca benim sorunum değil. Bu sorun bizi mülteci yapanlar" diye konuştu. 

Bir video daha yayınlayan Anne araz, Yunan hükümetinin arama çalışmalarını Cuma günü sonlandıracağını aktardığını söyledi. Arama çalışmalarının bitirilmesini istemediğini söyleyen Araz, "Çocuğum bulunana kadar çalışmaların devam etmesini istiyorum. Çocuğumu gözlerimle görmek istiyorum. Çocuğumun bulunması için herkesle paylaşın" dedi. 

Öte yandan sosyal medyada Mahir Mete Kul'un bulunmasına dikkat çekmek amacıyla Türkçe, İngilizce ve Yunanca olarak #MahirMeteKuluBulun, #FindMahirMeteKul, #ΒρεστετονΜαχιρΜετε şeklinde kampanya başlatıldı. 

BENİM OĞLUM SON OLSUN 

Konuya ilişkin YURT'a da açıklamalarda bulunan Anne Araz, "Çocuğumun kaybolmasından birinci derecede faşizm sorumludur. Ben sadece oğlum için değil nehrin dibinde cansız yatan binlerce mültecinin de hakkının savunulmasını istiyorum. Benim oğlum kaybolan son insan olsun. Ben bir anne olarak, sürekli yetkililer tarafından bana söylenen 'nehrin altı ölülerle dolu' sözünü artık duymak istemiyorum. Türk ve Yunan hükümetinden çocuğumun bulunmasını istiyorum. Duyarlı Türk ve Yunan dostlarımızın yanımızda olmalarını istiyorum. Sesimin her yere ulaştırılmasını istiyorum. İlgilenen ve sahiplenen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Mahir Mete Kul'un annesi YURT'a konuştu: Benim oğlum kaybolan son insan olsun