Mahmut Tanal'dan Binali Yıldırım'ın 'murdar' açıklamasına bomba cevap

Mahmut Tanal'dan Binali Yıldırım'ın 'murdar' açıklamasına bomba cevap

CHP'li Mahmut Tanal, Binali Yıldırım'ın "murdar" söylemine yanıt verdi. Tanal ayrıca, Maltepe'de sayımlara kaldığı yerden devam edildiğini açıkladı.

YURT ÖZEL

AKP'li Binali Yıldırım, canlı yayına çıktı ve seçimlerle ilgili flaş sözler söyledi. Yıldırım, seçimlerle ilgili "Bu seçim murdar oldu" demişti. Binali Yıldırım'ın açıklamasına cevap CHP'li Mahmut Tanal'dan geldi Tanal, Binali Bey bugün sorla televizyonların karşısına çıkarıldı. Binali Bey, daha önce de televizyonlara çıkıp ben 3 bin oy öndeyim demişti. O saatlerde Anadolu Ajansı'nın haberine göre yine Ekrem İmamoğlu öndeydi" dedi.

'BU AKŞAM BİTEBİLİR'

Tanal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yani bu şekilde bilgileri binali, Bey'e vererek kandırıyorlar. Bu seçimler gayet açık ve net. Herhangi bir hile yok. eğer bir hile varsa bunu AKP yapıyor. Seçmen taşıması olmuş diyorlar. Hangi seçmenin hangi isimle, hangi partiye ov vereceğini siz nereden biliyorsunuz? Bunun üzerine Mehmet Uysal, "Biz soyadından anlıyoruz" dedi. Mehmet Uysal'ın soyadı 'Uysal'. Aynı zamanda da Demokrat Parti Genel Başkanı'nın soyadı da Uysal. Mesela Ahmet Aydın, AKP Adıyaman Milletvekili. 'Aydın' soyadlı kişiler CHP'den, MHP'den, İYİ Parti'den var. 'Yıldırım' soyadı, Binali Yıldırım. 'Yıldırım' soyadı AKP'de mi var sadece? 

Netice itibariyle Maltepe'de 1884 sandıktan 904 sandık sayıldı, 185 sandık kaldı. Sayıma itiraz eden AKP ve MHP seçimi kaybedince çamur atıyorlar. Bu seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'dur, milletin ittifakıdır. Ekrem İmamoğlu'na AKP, MHP'de destek verdi. Eğer 12 kurulla çalışmaya devam edilirse bu akşam sayım biter. Eğer 2 kurulla sayılırsa yarın akşam sayım bitebilir."