Malezya'da o FETÖ'cü böyle yakalandı

Malezya'da o FETÖ'cü böyle yakalandı

Reuters'in haberine göre Malezya polisi biri uluslararası bir okulun müdürü olan 2 Türk vatandaşını ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulundukları şüphesiyle 'terör eylemleri' maddesince uyarınca tutukladı. Turgay Karaman'ın Malezya polisi tarafından bir otoparkta yakalandığı, aracından indirilerek kelepçelendiği ortaya çıktı. FETÖ'ye yakın bir haber sitesi gözaltına alınan şüphelilerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde Turgay Karaman'ın, FETÖ'nün Pensilvanya&

Reuters'in haberine göre Malezya polisi biri uluslararası bir okulun müdürü olan 2 Türk vatandaşını ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulundukları şüphesiyle 'terör eylemleri' maddesince uyarınca tutukladı. Yurt'un elde ettiği görüntülerde okul müdürü Turgay Karaman'ın Malezya polisi tarafından bir otoparkta yakalandığı, aracından indirilerek kelepçelendiği görülüyor.

Polis Müdürü Khalid Abu Bakar Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, okul müdürü Turgay Karaman ve işadamı İhsan Aslan'ın ceza kanununun "terör eylemleri" başlıklı maddesi uyarınca dün tutuklandıklarını bildirdi. 

Bu kişilerin Malezya'daki faaliyetleri hakkında başka bilgi verilmedi.

FETÖ'YE YAKIN HESAPLAR 'KAÇIRILDI' DİYE YAZMIŞTI

Sosyal medyada Fetullahçı Terör Örgütüne yakın hesaplar iki ismin kaçırıldığını öne sürüyordu.

Karaman'ın avukatı Rosli Dahlan ise iki kişinin Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmadığını, akademisyen olduklarını savundu.

Reuters'ın haberine göre İnsan hakları örgütü Human Rights Watch, Karaman ve Aslan'ın zorla Türkiye'ye gönderilmemeleri gerektiğini işkence göreceklerini savundu. FETÖ'ye yakın bir haber sitesi gözaltına alınan şüphelilerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde Turgay Karaman'ın, FETÖ'nün Pensilvanya'da örgüt lideri Fetullah Gülen'le birlikte yaşayan isimlerinden Osman Şimşek'in kitabıyla poz verdiği görülüyor.