Maltepe İlçe Seçim Kurulu, suç duyurusunda bulundu

Maltepe İlçe Seçim Kurulu, suç duyurusunda bulundu

Maltepe'de yaşanan saldırının ardından Maltepe İlçe Seçim Kurulu, AKP ve MHP'li il başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yurt Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından oy sayımının devam  ettiği tek ilçe olan Maltepe’de sayım bugün de sürüyor.  Maltepe İlçe Seçim Kurulu, cuma gecesi çıkan olaylarla ilgili AKP ve MHP’li ilçe yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Maltepe'de içeride milletvekilleri ve gözlemciler, dışarıda ise partililerin nöbeti devam ediyor. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeniden oy sayım kararı alınan Maltepe'de sayım dün sabah saatlerinde 09.30’da başladı. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin içerisinde sayım devam ederken, merkezin önünde de yüzlerce CHP’li bekleyişini sürdürüyor. Oyların bulunduğu salona her partiden iki milletvekili, parti gözlemcileri ve sayım memurları dışında kimse alınmadı. 

Saat 16.00 itibariyle Maltepe’de bulunan 1089 sandıktan, 849’unda sayım bitti. 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sayımın olduğu merkezin içerisinden çıkarak nöbet tutan vatandaşlara seslendi. Özel, şu ifadeleri kullandı; “Adalet mitingini Maltepe’de yaptık, adalet nöbetini de şimdi Maltepe’de tutuyoruz. Maltepeden hep birlikte mazbataya doğru yürüyoruz. Sizin buradaki gücünüz yukarıda milletvekillerimize moral oluyor. Engellemeler ve yeni provokasyonlar olmazsa bugün geç saatlerde de olsa sayımın bitmesini ve sonucu almayı bekliyoruz. Bu sayım günler içerisinde de bitirilebilirdi. 
Öte yandan Maltepe İlçe Seçim Kurulu, geçtiğimiz cuma gecesi sayım sırasında çıkan olaylar nedeniyle Maltepe AKP ve MHP ilçe başkanları hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ne suç duyurusunda bulundu.