Mansur Yavaş yolsuzluğun böylesine şaştı kaldı: Depodan 100 bin adet...

Mansur Yavaş yolsuzluğun böylesine şaştı kaldı: Depodan 100 bin adet...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Yavaş, "Belediyede sizi en çok ne şaşırttı" sorusuna verdiği yanıtla, bu kez muhabirleri şaşırttı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın Mogan Tesisleri'nde düzenlediği iftar yemeğinde Ankara'daki televizyon, internet siteleri ile günlük gazetelerin temsilci ve muhabirleriyle bir araya geldi. İftar programından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yavaş, "Geçmişe yönelik bir denetleme başlattınız mı" sorusuna karşılık, şirketlerin genel kurulları yapılınca gerekli incelemelerin yapılacağını, yolsuzluk varsa bunun üzerine gidileceğini belirtti.

'9,5 MİLYAR BORÇ VAR'
Göreve gelir gelmez yaptığı icraatlar ile sık sık manşet olan Mansur Yavaş’ın, en çok üzerinde durduğu konuların başında israf geliyor. Son olarak makam araçlarına yönelik bir azaltma uygulayan Başkan, “Belediye araçlarda ne kadar tasarrufa gidecek? Ankara Büyükşehir Belediyesinin net ne kadar borcu var?" sorusu üzerine, "Belediyenin 9,5 milyar borcu var. Şirketlerin toplam borcu 1 milyara yakın. Makam araçlarını en az sayıya indiriyoruz" açıklamasında bulundu.

'100 BİN TANE TOP ÇIKTI'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a gelen sorular arasında en ilginç olanı ise "Belediyede sizi en çok ne şaşırttı?" sorusu oldu. Bu soruya Mansur Yavaş’ın verdiği yanıt da oldukça şaşırtıcıydı. Yavaş bu soruya, "Şunu söyleyebilirim, bir yerden 100 bin tane top çıktı. Dağıtacağız çaresi yok. Bayram geliyor, bayramda dağıtacağız" yanıtını verdi.