Maranki'nin skandal sözleri RTÜK’e şikayet edildi

Maranki'nin skandal sözleri RTÜK’e şikayet edildi

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin skandal sözlerinin yayınlandığı Akit TV, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'e de şikayet edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın tarafından yapılan şikayette, Akit TV'nin, “Yayınlar, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farklı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez” hükmüne aykırı davrandığı belirtilerek gereğinin yapılması istendi.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, Prof Dr. Maranki’nin sözlerine tepkiler dinmiyor. Skandal sözlere ilişkin CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in suç duyurusunda bulunacağını açıklamasından sonra, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da RTÜK’e şikayette bulundu.

RTÜK’E ŞİKAYET EDİLDİ

Şikayet dilekçesinde, Akit TV'de yayınlanan ‘Bilgi Savaşları' adlı programa katılan Maranki’nin sarf ettiği, “Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, umudum Kaf Dağı'nın arkası 25 Haziran'dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı'nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık” ifadeleri hatırlatıldı.

“YAYINLAR, YASADA BELİRTİLEN HÜKÜMLERE AYKIRI OLAMAZ”

Söz konusu yayının, 6112 Yasa’nın 8. Maddesi birinci fıkrasında ifade edilen, “Yayınlar, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farklı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez” ve “ Yayınlar, suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü nitelikte olamaz” hükümlerine aykırı olduğu ifade edildi.

“GEREĞİ YAPILSIN”

Dilekçede, “Bu yayının belirttiğim yasa maddeleri çerçevesinde değerlendirilerek, yayın kuruluşu hakkında gereğinin yapılması ve sonucunun tarafıma bildirilmesi hususlarını rica ederim” denildi.