Marmara’nın tek kadın belediye başkanı Benli: Büyükşehiri de alacak projeler Avcılar’dan çıkacak

Marmara’nın tek kadın belediye başkanı Benli: Büyükşehiri de alacak projeler Avcılar’dan çıkacak

CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 2019’u, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1919’dan sonra çok önemli bir tarihi olarak gördüğünü, herkesin genel seçime odaklanması gerektiğini bildirdi.

Marmara Bölgesinin tek kadın belediye başkanı, Dr. Handan Toprak Benli, hem Avcılar’a hizmet verdiklerini hem de 2019’a hazırlandıklarını belirterek, ‘Büyükşehir Belediyesini de CHP’ye kazandıracak projelerin Avcılar’dan çıkacağını’ savundu. 

Avcılar Belediye Başkanı Benli, YURT’A yaptığı açıklamada, Batonya Sit Alanı’nda gerçekleştirdikleri ‘Batonya Arkeopark’ projesini anlattı. 100 bin insana yeni iş alanı açacak, 400 hektar alanda yapılacak projenin hayata geçmesiyle dünyanın birçok kentlerinden insanların buraya geleceğini, turistlerin İstanbul’da kalış sürelerinin uzayacağını ifade eden Benli, hem de bölge halkına gelir sağlanacağını söyledi.
Sokaktan Okula projesi hakkında da bilgi veren Benli, proje nedeniyle Balkan Konferansı tarafından ödüle layık görüldüğünü anlattı. İnsani Gelişme Vakfı tarafından BM’nin öngördüğü standartlarda 186 büyük ilçe belediyesi üzerinde yapılan incelemede, Avcılar’ın yeşil bantta, yani çok yüksek insani gelişme gösteren belediyeler indeksinde 22. sırada yer aldığını bildiren Benli, aynı banttaki 30 belediyeden 19’unun CHP’li olduğunu bildirdi. Benli, “Bu, ne kadar az parayla ne kadar toplumcu belediyecilik yaptığımızın göstergesidir” dedi.

‘GÖREVDE KALMAM GEREKLİ’

Handan Toprak Benli, ‘projeleri tamamlamak için yeniden göreve talip misiniz?’ sorusu üzerine, “Tabii ki. Avcılar adaya bağlı bir yer. Ben kadınım ve doktorum. İnsanların evine ve gönlüne girecek projeler yaptım. O insanlar partiye değil, gönlüne kim uzanıyorsa ona oy verir. Avcıları ikinci kez kazanmak için orada olmam gerekiyor. Büyükşehiri de alabilecek projeler de Avcılar’dan çıkacak” dedi.

Benli, 2019 yılını, 1919’dan sonra Türkiye Cumhuriyetinin çok önemli bir tarihi olarak gördüğünü ifade ederek, “Herkesin genel seçime odaklanması gerektiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanılmalı. Belirleyici olan da budur. Umarım yerel seçimler önce yapılır. O zaman şansımız daha yüksek olur” diye konuştu.