Meclis kürsüsünde 'Emeklilikte yaşa takılanlar' gündemi: Her yerde peşinizde!

Meclis kürsüsünde 'Emeklilikte yaşa takılanlar' gündemi: Her yerde peşinizde!

"Bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek..."

Meclis'te konuşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, daha önce AKP ve MHP'lilerin oylarıyla Meclis'te de reddedilen 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)' konusunda hükümete yüklendi. Türkkan, "Bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te yaptığı konuşmasında EYT mağdurlarını gündeme getirdi.

EYT'lilerin salonlara sığmayan toplantılarını hatırlatan Türkkan, "Değerli Ak Parti'li arkadaşlarım, bu insanlar sadaka dilenmiyor" şeklinde konuştu. EYT sorunun gündemden düşmeyeceğini söyleyen Türkkan, "Evet, bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek, her gittiğiniz yerde emeklilikte yaşa takılanlara siz de takılacaksınız. Bu sorun gittikçe büyüyor, toplumsal bir sorun hâline dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın açıklamaları şöyle:

Evet, bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek, her gittiğiniz yerde emeklilikte yaşa takılanlara siz de takılacaksınız. Bu sorun gittikçe büyüyor, toplumsal bir sorun hâline dönüşüyor. Pazar günü Adana'da, Kocaeli'nde, Gebze'de EYT buluşmaları vardı. Tıpkı daha önce toplandıkları şehirlerde olduğu gibi, Adana'da ve Gebze'de de bütün salonu dolduran EYT mağduru vatandaşlarımız salonlardan taşıp sokaklarda yer aldılar.

Değerli Ak Parti'li arkadaşlarım, bu insanlar sadaka dilenmiyor.

Sadece senelerdir ödedikleri, emanet ettikleri primlerin emekli maaşı olarak kendilerine iade edilmesini istiyorlar. İşsiz kalanlar 78 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödemeden sağlıktan dahi faydalanamıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar topluluğu bu ülkenin temel taşıdır, bunu görmezlikten gelemezsiniz. 10 Şubat Pazar günü Ankara'da olacaklar, seslerini Parlamentoya, Hükûmete duyurmaya çalışacaklar, biz de onlarla beraber, EYT mağduru vatandaşlarımızın yanında yer alacağız.