Meclis'te yine CHP fezlekesi skandalı... 

Meclis'te yine CHP fezlekesi skandalı... 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, geçen Pazar günü CHP Parti Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 6 Kasım 2016’da CHP Parti Meclisi tarafından yapılan açıklamada hakkında fezleke düzenlenen Kılıçdaroğlu ve parti meclisi üyeleri hakkında fezleke hazırlandı. Pekşen, üye olmadığı dönemden sorumlu tutuldu ve dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle, hakkında 4 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle fezleke hazırlandı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; CHP Parti Meclisi tarafından 6 Kasım 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bildiri yayımlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisinin 60 üyesi hakkında şikayetçi oldu. Avukatları tarafından savcılığa verilen dilekçede Cumhurbaşkanına karşı ağır hakaretlerde bulunulduğu öne sürüldü ve parti  Meclisi üyelerinin cezalandırılmasını istedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, geçen Pazar günü yapılan CHP Kurultayında Parti Meclisi üyeliğine seçildi. Daha önce Parti Meclisi üyesi olmamasına rağmen, sanki parti meclisi üyesiymiş gibi hakkında suç duyurusunda bulunulan ve bildiriden sorumlu tutulanlar arasında gösterildi.. Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Pekşen hakkında fezleke hazırlandı.

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI

Fezlekede,  Parti Meclisi üyesi olduğu belirtilen Haluk Pekşen'in şikayet konusu beyanlarının eleştiride bulunmak, kanaat açıklamak ve ifade hürriyeti sınırlarını aştığı, isnat edilen suçu işlediği, üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu,  bu  nedenle milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunuldu.

Fezlekede, Haluk Pekşen hakkında  4 yıl 10 aya kadar hapis, kamu hizmetlerinden men edilmesi de belirtildi. Hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

PEKŞEN: ŞAŞIRTAN FEZLEKE

Fezlekelerin “hukuk düzeninin aynası” olduğunu belirten CHP'nin hukukçu Milletvekili Haluk Pekşen, Parti Meclisi tarafından yapılan açıklamayla ilgisinin bulunmamasına, o dönem  parti meclisi üyesi olmamasına rağmen hakkında sanki o dönem parti meclisi üyesiymiş gibi fezleke düzenlenmesine tepki gösteren Haluk Pekşen, SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “İnsanlar cezaevine atılıyor, yargılanıyor, bu iddialar doğru mu, değil mi diye kafası karışıyor.  Bana  gönderilen, dokunulmazlığımın kaldırılması ve hapis cezasına çarptırılmam istemiyle hazırlanan fezleke Yargıtay C. Başsavcılığı tarafından hazırlanıyor, 
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nde inceleniyor, Ankara Başsavcılığı tarafından da değerlendirilip sonuca bağlanıyor.

“ÜYE BİLE DEĞİLİM”

Hakkımda düzenlenen fezlekenin konusu, CHP Parti Meclisi Üyesi olarak 6 Kasım 2016 tarihinde Parti Meclisi bildirisinde Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı  fezleke düzenleniyor. Ama ben  Haluk Pekşen olarak parti meclisi üyesi değilim.  10 Temmuz 2017 tarihli fezlekeye göre Parti meclisi üyesi olmadığım dönemde suç işlemişim gibigösteriliyorum. Ama o tarihte Parti Meclisi üyesi bile değilim.

“HUKUK SİSTEMİ LAUBALİLİĞİ”

Böyle bir fezlekenin hazırlanması bir hukuk sistemi laubaliliği değilse, kasıtlı olarak hazırlanmıştır. Bugün cezaevinde bulunan çok sayıda mahkum da dahil, hakkında iddianame bulunan,  yargılanan herkesin durumu benim için büyük bir kuşku taşıyor. Cezaevinde bulunanlar ile dışarıda olanlar arasında tek bir fark var. Oda konum farkı.  Hükümetin kin duydukları yargılanıyor. Buradan  görüyoruz ki  suç işlememiş  olmanız önemli değil.  Birisinin sizi bir yere yazması yetiyor. Yargıtay Başsavcılığı böyle büyük hata yapıyorsa varın gerisini düşünün.”