Medya arkası: 'Bu madde iç savaş çıkarır'

Medya arkası: 'Bu madde iç savaş çıkarır'

Son KHK’lar bugün köşe yazarlarının gündeminde yer alırken, ‘terör eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı dokunulmazlığının büyük tehlikesine işaret edildi ve ‘Bu ülkede adamı öldürürler, sonra teröristin tekiydi derler. Ülkeyi felakete sürükleyebilir’ yorumu yapıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı dokunulmazlığının 'terörle mücadeleyi güçlendirmeye yönelik olduğunu' belirtirken, konuyu gündemlerine alan yazarlar, söz konusu maddenin büyük tehlikesine dikkat çekti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Son KHK’daki çok ama çok tehlikeli bir madde" başlığıyla yazdığı yazıda, ”İktidardaki arkadaşlar! Etmeyin, eylemeyin! Bu getirdiğiniz hüküm, çok tehlikeli bir hüküm. Her şeyden önce kötüye kullanmaya sonsuz açık” dedi.

Hakan, “Bu ülkede adamı vururlar, öldürürler. Sonra da “Evet, vurdum. Evet, öldürdüm. Çünkü teröristin tekiydi derler ve yargı muafiyeti beklerler. Arkadaşlar! Devlet dersinin başlangıç ilkesi şudur: Güvenliği ve asayişi sağlama görevi, devletin tekelindedir. Oysa siz bu yeni KHK ile bu tekeli yıkıyorsunuz ve devleti, devlet olmaktan çıkarıyorsunuz.“ görüşünü dile getirdi. Hakan, kendilerini polis, jandarma, güvenlik kuvveti yerine koyanların, ülkeyi felakete sürükleyebilecekleri uyarısında bulundu.

‘HERKES GİBİ BENİ DE DEHŞETE DÜŞÜRDÜ’

İnternethaber Yazarı Süleyman Özışık ise “Bu madde iç savaş çıkarır” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, şunları kaydetti:

“Tartışmamız gereken daha acil ve daha önemli bir madde var o kararnamelerde. Bir madde ki, herkes gibi beni de dehşete düşürdü. Buna göre, darbe ve terör ihtimali olan eylemlerde halkın sokağa inmesine, her türlü müdahelesine imkan veriliyor. Lafı hiç uzatmadan söyleyeceğim. Bu maddeyi kim düşündü, Cumhurbaşkanı'nın önüne kim getirdi orasını bilemiyorum. Bildiğim şu ki bu maddenin, 15 Temmuz öncesinde bize yutturulan "Asker sokağa insin" maddesinden herhangi bir farkı yok. Bu madde Türkiye'nin başına tamiri, telafisi mümkün olmayan belalar açar. Hele hele ülkenin Doğu ve Güneydoğu'sunda PKK'nın çok uğraştığı ve bir türlü çıkaramadığı iç savaşın fitilini ateşler. Daha açık yazmam gerekirse. Sınırımızın dibindeki YPG isimli terör örgütü, bundan iki hafta önce, 5 bin olan terörist sayısını 30 bine çıkarma kararı aldı. Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden Donald Trump da bu kararı imzaladı ve 2018 yılında yeni silah yardımları yapacağını açıkladı. Bu, şu demek:

Ülkenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yakın zamanda YPG ve PKK'nın yeni terör eylemleri olacak. 6-8 Ekim'de gerçekleşen Kobani olaylarını hatırlayın. Tıpkı o dönemde olduğu gibi PKK sempatizanlarının katliam yapmalarına zemin hazırlanacak. Uzun yıllar sonra huzura kavuşan bölge insanı, bu yeni terör eylemleri ile rahatsız edilecek, onların da sokağa çıkmalarına ve terör örgütüne karşı durmalarına imkan verilecek. Böylece, 30 yıldır başarılamayan bir iç savaş ortamı hazırlanacak. Olayların zaman içinde büyük metropollere taşındığı, bir yanda PKK sempatizanlarının, diğer yanda vatanseverlerin sokağa çıktığı bir ortam düşünün!

Bu durum bizi, hayal edemeyeceğimiz felaketlere sürükler. Mesele bununla da kalmaz."Vurdum, çünkü teröristti" diyenlerin sayısında patlama yaşanır. Demokratik protesto hakkını kullanan grupların "terörist" diye saldırıya uğradığı döneme girilir. Bu işin önü alınmaz, alınamaz. Yapmayın Allah aşkına.”