Medya mensupları 15 Temmuz gecesini anlattı!

Medya mensupları 15 Temmuz gecesini anlattı!

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşiye katılan medya mensupları, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.

Karesi Kent Konseyi ve Basın İlan Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla, 'kalkışMA' konulu söyleşi ve imza günü Karesi AVM toplantı salonunda gerçekleştirildi. Söyleşide 15 Temmuz darbe girişiminde görev başında CNN Türk Haber Kameramanı Ahmet Akpolat, Fox TV muhabiri Gülşah İnce Birsen, Habertürk TV Editörü Ümit Yalman ve ATV- A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, yaşadıkları anları anlattı.

Gazeteci Sadullah Özcan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide 15 Temmuz gecesi CNN Türk baskınını çekerek büyük bir gazetecilik olayına imza atan kameraman Ahmet Akpolat, "Herkes beni kamerayı vermemekle tanıyor. Mesleki açıdan kameramı vermemem benim için de değerli ama asıl değerli olan demokratik bir ülkede darbe yapmak isteyen askerler tarafından bir televizyon kanalına yapılan baskını görüntüleyen tek kişi olmamdır" dedi. Üzerine silah doğrultan ve "Kamerayı ver yoksa vururum" diyen askere "Vuruyorsan vur, vermeyeceğim" diyen Akpolat, o gece kendisinden çok, yakınları için korktuğunu anlattı.

Fox TV Muhabiri Gülşah İnce Birsen bir anne ve haberci olarak 15 Temmuz yaşadıklarını anlatırken,  ATV- A Haber Ankara Haber Sorumlusu Fatih Atik, "O gecenin kahramanları milletimizdi. Biz sadece görevimizi yaptık" diye konuştu.

Habertürk TV Editörü Ümit Yalman ise "O gece basın mensupları, haberci arkadaşlarım olmasaydı insanlar bu kadar çabuk bir şekilde hareket edemezdi, darbe konusunda bilgi alamazdı ve bilinçlenemezdi" diye konuştu.

Etkinliği çok sayıda gazeteci ile ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğu, Karesi Belediye Başkanvekili Yusuf Hocaoğlu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar izledi.

Söyleşinin ardından 110 gazetecinin yazılarından oluşan ve 15 Temmuz şehit ve gazilerine adanan 'kalkışmA' adlı kitap imzalandı.