Mehmet Görmez: Kuran kurslarımız kimliklerimizi inşa edecek

Mehmet Görmez: Kuran kurslarımız kimliklerimizi inşa edecek

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez çocukların camilere çok yakıştığını belirterek, Yaz Kuran kursları için, "Milletimizin geleceğini, milletimizi tarih sahnesinde sürekli kılacak kimlikleri inşa eden kurslarımızdır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 2017 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programında konuşan Mehmet Görmez, "Çocuklar, camilere çok yakışıyorsunuz. Camiler sizinle çok güzelleşiyor. Çocuklarımız camide koşuştursun, camilerin manevi iklimiyle buluşsun ve camide Allah'ın kitabıyla tanışsınlar. Hocalarımız! Çocuklar Allah’ın en büyük emanetidir. Allah’ın en büyük emanetine Peygamber efendimiz gibi davranın. Onlarla arkadaş olun. Camiye gelen çocuklara, çocukluğunuzu caminin dışında bırakın demeyin. Çocuklar, Allah’ın dinini çocukluklarını yaşayarak öğrensinler" dedi.

Görmez sözlerini şöyle devam ettirdi: "Yaz Kuran kurslarımız, milletimizin geleceğini, milletimizi tarih sahnesinde sürekli kılacak kimlikleri inşa eden kurslarımızdır. Milletimizin evlatlarını, masum çocuklarımızı, camilerin kapısında, ayakta, mütebessim bir çehreyle karşılayalım. Yaz Kuran kursumuzun dolu dolu geçmesini, bu iki ayın sonunda milyonlarca evladımızın Kur’an'la tanışmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum".