Mehmet Metiner'den CHP'li tutuklu vekil Enis Berberoğlu'na ziyaret

Mehmet Metiner'den CHP'li tutuklu vekil Enis Berberoğlu'na ziyaret

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun AKP, CHP ve HDP’li üyeleri önceki gün, MİT TIR’ları davası nedeniyle tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret etti.

Berberoğlu, kendisini koğuşunda ziyaret eden milletvekillerine, cezaevindeyken yazdığı ‘Siz Yürürken Ben Yatarken’ kitabını imzaladı. Berberoğlu’nu ziyaret eden komisyon heyetinde, AK Parti İstanbul milletvekilleri Mehmet Metiner ve Fatma Benli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp yer aldı. 

SAĞLIKLI VE MORALLİ

Metiner, Berberoğlu ile koğuşunda sohbet ettiklerini belirtirken, “Kendisini sağlıklı ve moralli buldum, bize kitabını da imzaladı” dedi.

Berberoğlu, yargılama süreciyle ilgili bilgi aktardığı vekillere AİHM’ye gitmeyi düşünmediğini, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararını bekleyeceğini söyledi

Mahkûmiyetine yol açan olayla ilgili haberin daha önce bir başka yerde yayınlandığını ancak orada bu haberi yayınlayanların kendisinin yaşadığı bu davranışla karşılaşmadığını da belirten Berberoğlu, “Bu nasıl bir casusluk olabiliyor, ortada böyle bir olay yok” dedi.

CHP’li İlgezdi , Berberoğlu’nun koğuşunda kuş yemleri bulundurduğunu belirterek, “Zaten biz konuşurken de cama kuşlar geldi” dedi.