Mehmetçik Anıtı'ndan rezalet görüntüler

Mehmetçik Anıtı'ndan rezalet görüntüler

Malzemeler çalınmış, taşları düşmüş, yazılar sararıp solmuş

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Mehmetçik Anıtı’nın durumu tepki çekti. 

Koç Holding ve TÜPRAŞ tarafından yapılan anıtın açılışı 6 Ağustos 2008’de gerçekleşti. Aynı tarihte temelleri atılan Sakarya Meydan Savaşı Panoramik Müzesi’nin yapımı ise hala bitmedi. 

MALZEMELER ÇALINMIŞ TAŞLARI DÜŞMÜŞ YAZILAR SARARIP SOLMUŞ

Anıt’a giden fotoğrafçı Ahmet Soyak çektiği fotoğraf ve videolarla anıtın durumunu gözler önüne serdi. Soysal anıtın durumunu şöyle anlattı:

“6 Ağustos 2008 yılında Mehmetçik anıtının açılışı yapılırken Sakarya Savaşı Panorama Müzesi’nin de temeli atıldı. O gün törende Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanıydı, şimdi ise Başbakan. Yıl 2017 ve Panorama Müzesine kaldığı yerden başlanmış. Bu en azından iyi haber. Ancak bakır kaplamaları vb. para eder tüm malzemeleri çalınan Mehmetçik Anıtı şimdi yenilenmiş. Ancak kullanılan malzemenin videodaki durumuna göre bir kış geçirirse tüm kaplamaları dökülür. O gözenekli mermerler su, buz, toz, rüzgar gibi doğanın etkisine dayanamaz. Zaten kenar kaplamalarındaki Ankara taşları daha şimdiden düşmüş. Aydınlatma direklerindeki lambaların kapakları şimdiden kırılmış, led aydınlatma dağılmış. İçerideki asker mankenlerin başlıklarının heykeldeki gibi kalpak olması gerekirken Çanakkale Savaşları’nı simgeleyen 'enveriye' denilen Enver Paşa tasarımı şapka olmasını hiç anlayamadım. Yapı teslim alınmadıysa derhal kaplamalardaki gözeneklerin ve derz yerlerinin doldurulması gerekmektedir. Kurtuluş Savaşını simgeleyen bu dev anıtın bu hali yürek yakıyor. Ne kadar özensiz bir çalışmadır. Atatürk'ün sözü üzerine harf harf yazılmış ve o bile daha şimdiden sararıp solmuş.”