Menderes Türel hakkında soru önergesi... 'O firmaya kaç para ihale verildi'

Menderes Türel hakkında soru önergesi... 'O firmaya kaç para ihale verildi'

6 Ağustos 2018 tarihinde CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, basına ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yaparak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kamu kaynaklarını teyze oğluna ait olan Denfaş şirketine aktardığını iddia etmişti...

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Haberin basına ve kamuoyuna yansımasından hemen sonra, Antalya Büyükşehir Belediye başkanı AKP'li Menderes Türel, CHP'li Şahin'in o iddialarına karşılık aynı gün, Facebook sayfasından bir açıklama yaptı. Türel, söz konusu şirket ile ilgili en ufak bir akraba bağının olmadığını belirtti.

"BUDA MI YALAN MENDERES?"

AKP'li Başkan Menderes Türel'in Facebook sayfasından yaptığı "Hayal ürünü senaryolardaki şirket ortaklarıyla en ufak akrabalık bağım yoktur “ açıklamasının ardından, CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, bir adım daha ileriye giderek Türel hakkında zehir zemberek bir açıklama daha yaptı.

CHP'li Hasan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in söz konusu şirket sahibi ile olan akraba bağlarının olduğu fotoğrafları basınla paylaşarak "Buda mı yalan Menderes" diyerek AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e adeta meydan okudu...

CHP MİLLETVEKİLİ RAFET ZEYBEK KONUYU TBMM'YE TAŞIDI

TÜREL HAKKINDA SORU ÖNERGESİ

Emekli cumhuriyet savcısı, CHP Antalya Milletvekili  Rafet Zeybek, CHP Antalya Muratpaşa İlçe başkanı Hasan Şahin'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel hakkındaki o iddialarını meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hakkında, İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun yazılı olarak istediği soru önergesinde; 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Faik Şenli arasında akrabalık bağı var mıdır? 

Var ise Faik Şenli’nin Antalya Büyükşehir Belediyesindeki görevi nedir?

Antalya Büyükşehir Belediyesinden tabela, reklam ve organizasyon işi aldığı iddia edilen Denfaş firması ile Faik Şenli’nin geçmişte ya da bugün ortaklığı var mıdır? 

Geçmişte ortaklıkları var ise şirketten ne zaman ayrılmış ve hisselerini kim veya kimlere devretmiştir?

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Denfaş adlı firmaya verilen reklam, tabela, pankart, organizasyon, tanıtım vb. işler var mıdır? Var ise bu işlere yapılan ödeme nedir?

Denfaş firmasına verildiği iddia edilen işlerin ihale sözleşmeleri nedir ? 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından son dört yıl içinde hangi firmalara tabela, pankart, organizasyon, tanıtım, reklam işi verilmiştir? Bu firmalara ödenen tutar nedir? sorusunu yöneltti.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hakkında, İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesi şöyle;

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından YAZILI olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.