Merakla beklenen İBB Meclisi toplandı

Merakla beklenen İBB Meclisi toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bugün toplandı. YSK kararı ile İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya'nın, başkanlığında toplanan mecliste, seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun su ve öğrenci indirimi talimatıyla ilgili nasıl bir adım atılacağı merak konusu. Oturum, İBB'nin youtube hesabından da canlı olarak yayınlanıyor.

İstanbul Valisi ve İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya imzası ile İBB Meclisi ve İSKİ genel kuruluna çağrı gündemi gönderilmişti. Gündemde “2018 yılı kesin hesabı hakkında Bütçe ve Denetim Müdürlüğü” telifi ile İSKİ genel kuruluna ilişkin teklifler yer aldı. İSKİ genel kuruluna ilişkin gündemde tarife değişikliğine dair bir madde de bulunuyor.

SU VE İETT'DEKİ ÖĞRENCİ İNDİRİMİ MERAK KONUSU

İmamoğlu su birim fiyatında yüzde 40 indirim yapılması için talimat vermişti. İSKİ’nin tarife değişikliği ile ilgili teklifinde su fiyatlarında nasıl bir değişiklik yapacağı merak konusu. Ayrıca İmamoğlu aylık öğrenci kartının 85 liradan 50 liraya düşürülmesi, 0-4 yaş arası çocuklu anneler için ücretsiz yolculuk, 0-12 yaş arası çocuklara ücretsiz yolculuk, dini-milli-resmî bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz olması konularının Mayıs ayı meclisinde gündeme getirileceğini açıklamıştı.

Bu maddeler çağrı gündeminde yer almadı ancak Meclis’in asıl gündemi, bugün eklenecek tekliflerle belli oluyor. CHP grubu asıl gündem oluştuktan sonra gelen tekliflere bakarak indirimler konusunda nasıl bir yol izleyeceğine karar verecek.

İMAMOĞLU: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

İBB’deki oturumu yakından takip ettiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu meclis toplantısı ile ilgili “İBB'deki görevim sırasında İETT'ye öğrenciler için genç kartın 85 TL'den 50 TL'ye indirilmesi çalışması yapılması için talimat vermiştim. Siyasi rakibimiz “Gelin 40 TL yapalım” demişti. Bugün İBB Mayıs Meclis'i başlıyor, bütün meclis üyelerimiz süreci yakından takip edecekler.” demişti.

CANLI OLARAK YAYINLANIYOR

Oturum, Nisan ayındakiler gibi CHP grubu tarafından, Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından, İBB tarafından da duyurulan uydu frekansı aracılığıyla canlı olarak yayımlıyor.