Meral Akşener: Adınız Haccac gibi zalim yazılır tarihe!

Meral Akşener: Adınız Haccac gibi zalim yazılır tarihe!

İYİ Parti’de bugün kurultayda Meral Akşener'in konuşmasını on binler dinledi.


İYİ PARTİ’nin Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen 1. Olağanüstü Kurultayına 81 ilden 1100’den fazla otobüsle Ankara’ya gelen 30 bin’den fazla partili katıldı. 

AYTUN ÇIRAY: “BOYUMUZU ÖLÇECEK METRE YOK”

Kongre açış konuşmasını Genel Sekreter Aytun Çıray yaptı. Çıray, İyi Parti'ye kuruluş aşamasında büyük zorluklar çıkarıldığını belirterek; “Bize partiyi kurun, boyunuzun ölçüsünü alırsınız demişlerdi. Bugün boyumuzun ölçüsünü alacaktık ama ölçecek metre bulamadık” dedi.

AHAD ANDİCAN DİVAN BAŞKANI: “Müstakbel Cumhurbaşkanım”

ANAP’lı eski Devlet Bakanı ve İyi Parti kurucularından olan Ahad Andican, kongre divan başkanlığına seçildi. Konuşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Andican, Akşener'i “Sayın Genel Başkanım ve Müstakbel Cumhurbaşkanım” diye selamladı. Andican, “Her şerden hayır çıkar” sözünü hatırlatarak, “İşte bu şer iktidarından da hayırlı İYİ Parti çıkmıştır” dedi.

KORAY AYDIN’IN ANONS KRİZİ


Meral Akşener’in  salona genel başkan yardımcılarıyla birlikte  girişi sırasında yapılan  anonsun ardından  Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın tek başına salona girip adını anons ettirmesi ve adına slogan  atılması salonda bulanan partililer tarafından genel başkandan sonra bir genel başkan yardımcısının isminin anons edilip slogan atılması partide çift başlılık olduğu algısına yol açar denilerek yoğun tepkiyle karşılandı. 

TORUNU PARS'I KUÇAĞINA ALIP, PLATFORMA ÇIKARDI


Akşener torunu Pars’ı kucağına alarak kurultay için hazırlanan platformda tüm salonu selamladı. Babane ve torunun platformda birlikte yürüdüğü anlar salondakiler tarafından sevinçle karşıladı.

İSMAİL KONCUK VE CİHAN PAÇACI LİSTEDE

Meral Akşener’in tek aday olarak Genel Başkanlığa seçildiği Kurultayda, Türkiye Kamu Sen Eski Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Fetö’nün kaset kumpasıyla istifa etmek zorunda kalan  MHP Eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı’nın 80 kişilik Genel İdare Kurulu’nda yer alması dikkat çekti.


Konuşması  “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganları ile defalarca kesilen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve hükümeti sert sözlerle eleştirdi. 
 

İşte Akşener’in konuşmasının satır başları:  

“ADINIZ HACCAC GİBİ ZALİM YAZILIR TARİHE!”

Artık, çözümsüzlük ve umutsuzluk batağına saplanmak yok!
Artık güç simsarlarından korkmak yok,
Bizler bu ülkenin gidişatına dur demek zorundayız.
Ülkemizi yönetenler Ülkemizdeki sessizliği, Sokaklardaki hareketsizliği İşler yolunda olarak anlamaktadır ya da öyle yorumlamak işlerine geliyor.
Oysa herkes biliyor, Ülkemizdeki bu sessizlik, huzurun sessizliği değil, Korkunun sessizliğidir. İnsanlarımız “konuşursak başımıza bir şey gelir mi” korkusundan suskunlaşmıştır. Gazeteciler, başlarına iş açılır kaygısından kılık kıyafet, seyahat yazmaya başladılar.
İş adamları ya sustular ya da susturuldular. Bilim merkezleri olması gereken üniversiteler, suskunluğa gömüldüler! Bunların hepsi korkudan oldu.     
Ekonomi tepetaklak olmuş yokuş aşağı inerken, Korkunun suskunluğunu, Huzurun sessizliği gibi yutturuyorlar. Bizler, biz İYİ’ler, O korku duvarlarını yıkacağız! Yıkacağız ki, İnsanlar düşüncelerini korkmadan söyleyebilsinler.
Tek sesle doğruyu bulamayız, İşte gördünüz bulamadık. Tek ses ne diyorsa onu yapıyorlar. Sonra bakıyorlar ki, yaptıkları hepten yanlış, Bu kez “aldatıldık” diyerek işin içinden çıkıp başka bir yanlışın peşine takılıyorlar.
Bizler korkudan susanlardan değiliz, Bizler, bağıranlara boyun eğenlerden hiç değiliz! 28 Şubat’ta da değildik, Ergenekon dalgalarında da değildik, FETÖ’nün 2010 referandumunda da boyun eğmedik, bugün de boyun eğenlerden değiliz! Olmayacağız!
Bu ülkeyi yönetenler! Sizlere söylüyorum;
Artık bu aziz millete kör, sağır, dilsiz muamelesi yapamayacaksınız.
Gerçeklerin üstünü, korku gücüyle, tehditle, medyaya abanarak örtemezsiniz.

BUGÜN ÜLKEYİ YÖNETENLER, PIRIL PIRIL GENÇLERİMİZİ ÖNCE FETÖ’YE TESLİM ETTİLER.

Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca, makam ve mevkilerini koruyan her şey güzel, her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes hain, herkes düşman onlar için. Bugün ülkeyi yönetenler, pırıl pırıl gençlerimizi önce FETÖ’ye teslim ettiler.

MİLLET DURMADAN YALAN SÖYLEMENİZDEN BIKTI

Millet ordan oraya savrulmaktan, sürekli aldatılmanızdan, her aldanışınızdan sonra ağlamanızdan, her aldanışınızın faturasını ödemekten,
durmadan yalan söylemenizden bıktı, usandı.

“ÇIKAR İTTİFAKI”

Sayın Erdoğan’ın engin ittifak tecrübesi derhal devreye girmiştir.
Önce BOP, Büyük Ortadoğu Projesi ittifakını kurdular. Sonra Dolmabahçe’de, PKK ile çözüm ittifakı diyerek “çukur ittifakı” yaptılar, Ankara-İmralı arasında mekik dokudular. FETÖ ile yargısıyla, eğitimiyle, ordusuyla tüm devleti “Paylaşma İttifakı’nı” ise çoktan kurmuşlardı. Allah’ın işine bakın ki Şimdi de Balgat ile ittifak kurdular. Halkımız onlara hemen isimlerini verdi: Bu ittifak olsa olsa “çıkar ittifakı” olur dediler!

“TÜM KUTSALLARI TÜKETTİLER, SIRA ALLAH’A GELDİ”

Hangi cüretle İstiklal Marşı’nı değiştirmeye kalkıyorsunuz? Gözünüzü bu kadar karartan ihtiras nedir? Siz bu yoldan giderek, bu ülkeye Başkan olacağınızı mı sanıyorsunuz? Yoksa inancınızı da mı kaybettiniz? Bir yazar demedi mi, “tüm kutsalları tükettiler, sıra Allah’a geldi”... O’nu da güncellemekten söz ediyorsunuz.

DÖNEMİN CEBERRUTLARI KARŞISINDA DİMDİK DURAN KARAKTERİMİZ VAR BİZİM!

Sizinle aynı dili konuşan, tıpkı sizin gibi yüze gülümseyip arkadan malı götüren tosunlarınız var sizin! 28 Şubat’ta korku dağları beklerken, yağlı kazıkla tehdit edildiğimizde,  Dönemin ceberrutları karşısında dimdik duran karakterimiz var bizim!

UÇAKLARLA KAÇIP GÜVENDE OLDUĞUNU ANLAYINCA KAHRAMANLIK TASLAYAN LİDERİNİZ VAR SİZİN!

15 Temmuz’da millet devleti sokaktan toplarken, Uçaklarla kaçıp güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin! Ama siz lafa gelince milleti çok seviyorsunuz değil mi? Bu maskeli balo bitsin, artık bitsin!

DEVLETİMİZİN VE ORDUMUZUN SIRLARINI, BUGÜN HAİN DEDİKLERİNİZE, O GÜN SİZ VERDİNİZ!

Mazisi atisidir insanın! Sayın Erdoğan’a hatırlatalım; Zamanın Genelkurmay Başkanı size gelip, “kozmik odalara girmek, devlet sırlarını ele geçirmek istiyorlar engel olun” diye diller dökmedi mi? Siz ne yaptınız? “Açın kapıları girecekler” talimatı verdiniz. Devletimizin ve ordumuzun sırlarını, bugün hain dediklerinize, o gün siz verdiniz! Şimdi nerede, kimlerin elinde o gizli bilgiler?

DÜRÜST OLUN EY ZALİMLER… AHLAKLI OLUN… EDEPLİ OLUN...
 
”Fitne ve zulüm ölümden beterdir” diyor Cenab-ı Hak. Eğer  böyle devam ederseniz, bilin ki ; “Adınız haccac gibi zalim yazılır tarihe!” 

EKONOMİNİN PATRONU GÜVEN DUYGUSUDUR.

Bildiğimiz bir şey var, Ekonominin patronu güven duygusudur.Bir iktidarın ekonomide birinci görevi, güveni tesis etmektir.

MÜTEAHHİTLERİNİN CEBİNE AKTARDIKLARINI, ONLARDAN ALIP MİLLETİN CEBİNE KOYMAYA KARARLIYIZ

Kamu ihaleleri zenginlik dağıtım yeri olamaz. Bunların kendi müteahhitlerinin cebine aktardıklarını, Onlardan alıp milletin cebine koymaya kararlıyız.Bir insan kendi ülkesinde bir şehirden bir şehre giderken hem devlete vergi hem de yola para öder mi? Biz bunu kabul edemeyiz.

SON 10 YILDA DEVLET PARASIYLA YAPILMIŞ YATIRIMLARIN TAMAMI TEK BAŞINA BİR ATATÜRK BARAJI ETMİYOR 

Nasıl oluyor da New York’taki bir insan, Ankara’daki bizim insanımızdan daha ucuza et yiyebiliyor? Bunun akılla izah edilebilir bir tarafı yok! Kediler bile artık kasapların önünden geçmiyor.

ŞEKER FABRİKASI TOKADINI YEDİNİZ

 “Eyyyt Amerika sana Osmanlı tokadını patlatırız” dediniz,
hemen arkasından şeker fabrikası tokadını yediniz. Tillerson’la gizli görüşme yaptınız, şeker fabrikalarını sattınız.

TÜRKİYE TAM BİR YALANLAR CUMHURİYETİNE DÖNMÜŞTÜR

İYİ Parti bu yalanlar cumhuriyetini dürüstlük cumhuriyetine çevirmek zorundadır.

ÜNİVERSİTELER, DEVLETİ YÖNETENLERE YALAKALIK MAKAMLARI OLMAKTAN ÇIKMALI

Üniversiteler, Devleti yönetenlere yalakalık makamları olmaktan çıkıp, bilim üreten merkezlere dönüştürülmelidir.

ŞANLI ORDUMUZUN MÜCADELESİNİ TUTUP PARTİNİZİN METAL YORGUNLUĞUNA ÇARE YAPTINIZ!

 “Afrin’e gireceğiz” dediniz Arkanızdayız dedik. Size inandığımızdan değil,Türk ordusuna inandığımızdan destekledik. Peygamber ocağı ordumuz,Sizin yanlış politikalarınızın tamircisi oldu.Olsun dedik,Zora soktuğunuz için ülkemiziZordan çıkarmak gerek dedik, destekledik. Ama siz ne yaptınız?  Şanlı ordumuzun mücadelesini tutup partinizin metal yorgunluğuna çare yaptınız! Şehitlerimizin ruhunu rencide ettiniz, Yazıklar olsun!

SİZİ SUUDİLERİN, İSRAİL’İN MAYIN TEMİZLEYİCİSİ OLARAK KULLANIYORLAR

Gelin bu kez aldatılmayın diye uyarıyorum, İşte Amerika “Biz artık Suriye’nin ağır yükünü taşıyamayız, Başkaları taşısın” deyip çıktı.Sizi Suudilerin, İsrail’in mayın temizleyicisi olarak kullanıyorlar.

ÜLKEMİZİN BEKASINI TEHDİT ALTINA ALAN SİZSİNİZ

Ülkemizin bekasını tehdit altına alan sizsiniz, Yaşadığı çağı ve coğrafyayı kavrayamayan da sizsiniz! Ama artık bu gidişat değişecek! Mutlaka değişecek!