Meral Akşener'den bomba iddia... 'Bu millete domuz yedirdiler'

Meral Akşener'den bomba iddia... 'Bu millete domuz yedirdiler'

İyi Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener twitter hesabından daha önce Gümüşhane mitinginde yaptığı bir konuşmadan kısa bir bölüm paylaştı. Akşener, AKP'nin bu millete domuz eti yedirdiğini iddia etti. 

Meral Akşener "İçerisinde domuz kemiği olan yemlerle beslenen hayvanları ithal edip bizlere yedirdikleri için bunlardan hem bu dünyada hesap soracağım, hem de ruz-u mahşerde on parmağımın onu da yakalarında olacak" dedi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

Hepimizin imanını ölçerler, Sırbistan'dan, Fransa'dan domuz kemiği yedirilmiş, ondan yapılmış yem ile beslenmiş hayvanları getirdiler ve hepimize yedirdiler. Ayıptır, günahtır... Müslüman mahalesindesin salyangoz satıyorsun. Bunlardan hem bu dünyada hesap soracağım, hem de ruz-u mahşerde on parmağımın onu da yakalarında olacak.

Akşener bugün de Karabük'te miting yaptı. Akşener, "Bu ucube sisteme ya 'evet' diyeceksiniz ya da 'tamam' diyeceksiniz" dedi.

Vatandaşların bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bugünümüzün yarınımızın emaneti gençler bu bayram günü bu meydanları şereflendirdiniz. Allah razı olsun hakkınızı bana helal edin. Ayın 24'ünde bir seçim var ne bayram biliyoruz ne pazar.
Mecburen vatandaşlarımıza ulaşmak üzere meydan meydan geziyoruz. Çünkü bu seçimde ilk defa hem milletvekili hem Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Bu ucube sisteme ya evet diyeceksiniz ya da tamam diyeceksiniz. Karabük bizim gözümüzün nuru. Çünkü Cumhuriyetin gücünün simgesi. Hem sanayicilik hem de doğasını koruyan Türkiye'deki tek şehrimiz. Demir çeliğin merkezi burada ilk 50'nin içinde bir dev şirket. Öğrencilerin çok olduğu Karabük'te gençler açısında iş bulma sorunu var. Bu sorun aileleri etkiliyor ve gurbete giden gençler var. Bu da anne babaları mutsuz eden bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

“Bir şey gördüm ben bu süreçte. En ciddi hazırlanan, Türkiye'yi en iyi inceleyen, projelerini kuruş hesabına yapan tek parti biziz. Biz konuşuyoruz sonra meydanlarda konuşuluyor.”

“Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı. 16 yıldır yapmamışlar. Seçimi kazandıktan sonra israfı ve yolsuzluğu engelleyeceklermiş. OHAL'i kaldıracaklarmış, ekonomi düzelecekmiş. Gördük ki Türkiye'nin en önemli derdi genç işsizlik. Yüzde 11 dünyada çok büyük bir rakam. Biz kazandığımız takdirde diyoruz ki biz israfı kaldırıp işsizliği çözeceğiz. Bu basıl yapacağız her yıl 50 milyar dolarlık sanayi yatırımı yapacağız. Hem tarımda hem sanayide üretimi öne koyacağız. Bizi ciddiye alıyorlar kimseye kaynak sorulmazken bana soruluyor. Ben de bunları tıkır tıkır anlatıyorum. Söylediklerimiz yapılabilir projelerdir. Devletin görevi gençlerine iş vermektir. Eğer veremiyorsak iş buluncaya kadar her bir gence vatandaşlık maaşı bağlayacağız”