Meral Akşener, Erdoğan'ı 3'e, 4'e katladı

Meral Akşener, Erdoğan'ı 3'e, 4'e katladı

24 Haziran seçimleri için adaylar tüm alanlarda yarışıyor. Sosyal medya, anketler derken Cumhurbaşkanı adaylarının, parti liderlerinin katıldığı canlı yayın programlarının reytingleri önem arz etmeye başladı. İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in geçen gün katıldığı Habertürk TV’deki “Teke Tek” programının izlenme oranları açıklandı.

Saat 23.00-23.30 diliminde televizyonlarda 3 lider karşı karşıya geldi. NTV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayını, CNN Türk'te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Habertürk'te de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalar yaptı.

Üç liderin karşı karşıya olduğu yarım saatlik dilimde, tüm izleyicide NTV'nin, yani Erdoğan’ın izlenme oranı 0.6 ve 0.8 oldu. CNN Türk'ün, yani Kemal Kılıçdaroğlu'nun izlenme oranı ise 1.5 ve 1.5 oldu.  Bunlara karşı Habertürk'te Meral Akşenner'in izlenme oranı 2.2 ve 2.1 olurken, aynı dilimde AB Grubunda ise NTV, yani Cumhurbaşkanı 0.5 ve 0.9, CNN Türk, yani Kemal Kılıçdaroğlu1.5 ve 2.2, Habertürk, yani Meral Akşener ise 4.6 ve 4.5 ile AB grubunda Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun izlenme oranının toplamı kadar izlenme oranı yakaladı.

İşte o rakamlar: