Meral Akşener Twitter’dan bombaladı: 'Paralı askerlik yapanlar Afrin'e'

Meral Akşener Twitter’dan bombaladı: 'Paralı askerlik yapanlar Afrin'e'

İyi Parti Lideri Akşener, sosyal medya hesabından, “Bütün siyasi partilerde hangi siyasi çocuğuna paralı askerlik yaptırmışsa, 40 yaşını geçmemiş çocuklarının tamamının askere alınmasını ve Afrin harekatında başrolde olmasını talep ediyorum” açıklaması yaptı, hedefine Erdoğan’ı aldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Afrin’e harekat yapacağım diyorsun. Ben bu ülkede içişleri bakanlığı yaptım, böyle davulla zurnayla, megafonla harekat yapacağız diye açıklama yapılmaz. Evlatlarımızı, kuzularımızı bile bile tuzağın içine göndermektir, bu. Düşmanın tedbir almasına müsaade ediyorsun” dedi. Akşener, hangi siyasi çocuğuna paralı askerlik yaptırmışsa 40 yaşını geçmemiş çocuklarının tamamının askere alınması ve Afrin harekatında başrol oynaması’ talebinde bulundu.

Akşener, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu görüşleri dile getirdi.

“Sen Afrin’e bir harekat yapacağım diyorsun; ben bu ülkede içişleri bakanlığı yaptım, böyle davulla zurnayla, megafonla harekat yapacağız diye açıklama yapılmaz. Evlatlarımızı, kuzularımızı bile bile tuzağın içine göndermektir, bu. Düşmanın tedbir almasına müsaade ediyorsun.

Evet, Afrin’e operasyon yapmalısın. Ama bu harekat için Rusya sana ne diyecek, ABD sana ne diyecek; millet bunu bilmek istiyor.

Afrin’e operasyon yapmak için öncelikle İncirlik üssünü kapatacaksın, Malatya’daki üssü kapatacaksın.

Yüreğin yetiyorsa bunları yapacaksın; ondan sonra elin güçlü olarak bunlarla masaya oturursun.

‘PARALI ASKERLİK YAPAN ÇOCUKLARINIZI…’

Ama çocuklarımız üzerinden iç politikada bir dümen döndürüyorsan ki, daha önce yaptın, sana bir önerim var:  Şu paralı askerlik yapan çocuklarınızı ön saflarda görelim.

Bütün siyasi partilerde; Ak Parti’de, MHP’de, CHP’de ve İYİ Parti’de hangi siyasi çocuğuna paralı askerlik yaptırmışsa, 40 yaşını geçmemiş çocuklarının tamamının askere alınmasını ve Afrin harekatında başrolde olmasını talep ediyorum.

‘İLK DEFA İLAN EDİYORUM…’

Buradan ilk defa ilan ediyorum, Allah nasip edecek, siz teveccüh göstereceksiniz cumhurbaşkanlığını alacağız. Devlete ait bütün uçakları satacağız.

Külliyeyi Türkiye’nin bilim merkezi yapacağız. Size söz veriyorum kendi evimde oturacağım. Ankara’da 2+1 kiralık bir evde oturuyorum. İstanbul’da küçük bir evim var. Kendime ve sülaleme ait ne mal mülk varsa açıklayacağım. Cumhurbaşkanlığı süresince tek kuruşluk mal almayacağım.

OHAL darbe teşebbüsü sonrasında ilan edildi. O dönem için doğruydu. Darbe teşebbüsüyle hızlı şekilde mücadele edebilmek, hızlı kararlar alabilmek için gerekliydi, herkes de arkasında durdu. Ama 1.5 sene oldu? KHK içinde yer alan kar lastiğinin darbe teşebbüsüyle ne ilgisi var?

İYİ Parti milletin gerçek sorunlarını dile getirip, iktidarın bunları çözmesi için elinden geleni yapacak. İktidar yapmadığı takdirde, kapı kapı, meydan meydan dolaşarak, evlerin zillerini çalarak anlatacak, sonra iktidar olup hepsini gerçekleştirecektir.

‘CEKETİMİ ASSAM SEÇİLİR DİYEMİYECEKSİN’

İktidar bu zamana kadar çok kolay oy aldığı seçmenlerden oy alamayacak. Ceketimi assam seçilir diyemeyeceksin. Çünkü İYİ Parti güçlü bir alternatif, güçlü bir seçenek oldu. Siyasette güçlü bir alternatifin olması her zaman önce millete sonra bürokrasiye faydalı olur.

Şimdi size buradan şahsım olarak bir söz veriyorum. Çocuğumun üzerine olanlar da dahil tüm mal varlığımı açıklayacağım; altına imzamı atacağım. Cumhurbaşkanı olduğum süre boyunca bir tane ev, araba, mal mülk almayacağım. Ailemin hiçbir ferdi almayacak.”