Merkez Bankası Başkanı AKP'de...  Ankara'da sürpriz görüşme

Merkez Bankası Başkanı AKP'de... Ankara'da sürpriz görüşme

Az önce Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya AKP Genel Merkezi'ne geldi. Ayrıca görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da az sonra AKP Genel Merkezi'ne geleceği öğrenildi.

Dolardaki yükselişin ardından Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada 'Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacak'denildi. .

Merkez Bankasının açıklaması sonrası dolar kuru 4.50 TL seviyesinden 4.40'a geriledi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.
 Merkez Bankası açıklamasında şöyle denildi:

*Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte

*Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacak.

SÜRPRİZ ZİYARET

Az önce Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya AKP Genel Merkezi'ne geldi. Ayrıca görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da az sonra AKP Genel Merkezi'ne geleceği öğrenildi

GÖRÜŞMENİN NEDENİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Merkez Bankası Murat Çetinkaya'yı sürpriz şekilde AK Parti Genel Merkezi'ne davet etmesi gündemde geniş yer bulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde İran heyeti ile toplantısına Çetinkaya'nın da katılacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ve beraberindeki heyetle AK Parti Genel Merkezi'nde yapacağı görüşmeye ilişkin Reuters'a bilgi veren bir yetkili şunları söyledi:

TOPLANTIYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI DA KATILACAK

*Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'ndeki İran heyeti ile toplantısına TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katılacak.

*Toplantının rutin gündemi daha önce imzalanan İran ile yerel para birimi ticareti anlaşması.

*AK Parti Genel Merkezi'nde diğer ekonomi yetkililerinin katılacağı olağanüstü bir ekonomi toplantısı yapılmayacak.