Meslekten ihraç edilen eşcinsel polis: Kiminle yatacağıma başkaları mı karar verecek?

Meslekten ihraç edilen eşcinsel polis: Kiminle yatacağıma başkaları mı karar verecek?

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle ihraç edilen polis memuru,'Ben işimi düzgün yapıyorum.Kiminle yatacağıma ben karar veririm' diyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle mesleğinden ihraç edilen polis memuru, "zBenim kimle yatacağıma ben mi karar vereceğim yoksa başkaları mı?" diye soruyor. Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, eşcinsel olan 34 yaşındaki polis O.G., 2017 yılında görev yaptığı Van’da senelik izne ayrıldığı dönemde arkadaşı A.B. ile cinsel ilişki yaşadı. O.G., A.B.’yi yanına alarak polisevine çay içmeye gitti. O.G. kendisine ani bir görev çıkması nedeniyle ‘yarım saate dönerim’ diyerek A.B.’yi polisevinde bırakıp çıktı. Meslektaşları yabancı gördükleri için A.B.’ye kimlik kontrolü yaparak gözaltına aldı.

'BASKI ALTINDA İFADE VERDİM'

A.B.’nin ifadesinde kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine O.G. “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklandı. A.B. ise olayın ardından savcılığa giderek ifadesini baskı altında verdiğini, tutuklanan polis ile rızası dahilinde ilişkiye girdiğini söyledi. İfadenin ardından O.G. tutukluluğunun 8. gününde serbest bırakıldı, savcılık olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

'KİMİNLE YATACAĞIMA BEN KARAR VERİRİM'

O.G. ise sesini duyurabilmek için tüm kurumlara başvurduğunu söyleyerek “Benim kimle yatacağıma ben mi karar vereceğim yoksa başkaları mı? Özel hayatımı yaşayamayacaksam ben neden yaşıyorum? Soruşturma kapsamında görüştüğüm yetkililer bana, ‘bu ülkede polislik yapamazsın’ dediler. Neden yapamayacakmışım? Ben mesleğini düzgün yapan bir insanım. Şu an işsizim. İş arıyorum. Mağduriyetimin ise acilen giderilmesini bekliyorum” dedi.